29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

KTAMS VE KAMU-İŞ'TEN UYARI GREVİ!

Stenograf ve odacı eksikliğine dikkat çekmek üzere girne kaza mahkemesi’nde uyarı grevi yapacaklar...

KTAMS ve KAMU-İŞ'ten uyarı grevi!

24 Haziran 2016 Cuma 13:30

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Girne Kaza Mahkemesi’ndeki stenograf ve odacı eksikliğine dikkat çekmek üzere 27 Haziran Pazartesi günü Girne Kaza Mahkemesi’nde uyarı grevine gideceğini duyurdu.

Hükümeti sorunu çözmeye davet eden KTAMS ile Kamu-İş, Girne Kaza Mahkemesi’ndeki stenograf ve odacı üyeleriyle tam gün greve gidecekleri 27 Haziran’da saat 10.00’da da Girne Kaza Mahkemesi önünde bir de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Kamu-İş Başkanı Sami Dilek imzalı ortak basın açıklamasında, Yüksek Mahkeme’nin Girne Mahkemesi için talep ettiği 5 stenograf talebinin aylardır Başbakanlık’ta bekletildiği savunuldu.

“YAŞANACAK MAĞDURİYETLERİN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR”

Mahkemelerde yaşanan yoğunluğa, dava sayılarındaki artışa dikkat çekilen açıklamada, “Davaların daha hızlı görülmesi adına yeni yargıçlar atanmakta ancak yeni atanan yargıçlarımıza hizmet verecek yeni stenograf ve odacı ihtiyacı hükümet tarafından karşılanmamaktadır” ifadesine yer verildi

KTAMS ile Kamu-İş açıklamasında, “Adli tatilin başlamasına yaklaştığımız bugünlerde yaşanan iş yoğunluğunda gözlemlenen ciddi artışa karşı Başbakanlığın, Yüksek Mahkeme’nin stenograf ve odacı talebine olumlu cevap vermemesi bizleri son noktaya getirdi” denildi.

Çalışanların mağdur olduğunun da kaydedildiği ortak açıklamada, “Yaşanacak mağduriyetlerin sorumlusu hükümettir” ifadesi kullanıldı.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA