28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

KTAMS: “ÜLKENİN VE DOĞANIN DAHA ÇOK TAHRİP EDİLMESİNE HEP BİRLİKTE DUR DEMEK GEREK”

Bengihan, “Bu yaşadıklarımızın doğal felaketten çok insan eliyle yaratılan bir felaket olduğu gerçekliğiyle ne yazık ki bu kez çok acı bir şekilde yüzleştik.

KTAMS: “Ülkenin ve doğanın daha çok tahrip edilmesine hep birlikte dur demek gerek”

07 Aralık 2018 Cuma 12:45

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası  (KTAMS)  3 gencin hayatını kaybetmesine neden olan ve bir gencin arandığı sel felaketiyle ilgili olarak “Daha çok para kazanma hırsı ile ağaçları kesen, dere yataklarını doldurup inşaat alanı açan, taş ocakları ile dağlarımızı yok eden, tüm bunların yapılmasına göz yuman, kişiye özel inşaat izni veren ve  talep eden herkes tüm bu yaşananlardan sorumludur” dedi.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan yazılı açıklamasında hayatını kaybeden gençlere Tanrı’dan rahmet,  sevenlerine başsağlığı diledi ve birbirimizi  suçlamak yerine gelecek nesillere karşı sorumluluk bilinci ile hareket edip   ülkenin ve doğanın daha çok tahrip edilmesine hep birlikte “dur” demek gerektiğini vurguladı.
Bengihan,  “Bu yaşadıklarımızın doğal felaketten çok  insan eliyle yaratılan bir felaket olduğu gerçekliğiyle  ne yazık ki  bu kez  çok acı bir şekilde yüzleştik.  Kışların genellikle kurak geçtiği ülkemizde yağmurların bereket yerine felaket getirmesi çok büyük bir çelişkidir. Yaşanan bu felaketin nedenleri üzerinde;  yönetenler, bilim insanları ve vatandaşlar olarak herkesin kafa yorması gerekmektedir. Bu felaket kendini göstere göstere gelmiştir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA