26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

KRİZE KARŞI ORTAKLAŞMA

Krize karşı ortaklaşma

03 Ekim 2014 Cuma 12:44

Güney Kıbrıs ve Yunanistan Kriz Yönetimi alanında bir ortak mutabakat imzaladılar 

ortak Kıbrıs ve Yunanistan Savunma Bakanlıkları, iki ülke arasında savunma alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesini öngören, Kriz Yönetimi alanında ortak bir mutabakat imzaladılar.

Savunma Bakanı Christoforos Fokaides ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Demetris Avramopoulos çarşamba günü Lefkoşa’da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen özel bir tören sırasında, söz konusu mutabakatı imzaladılar.

İmza töreninden sonra açıklamada bulunan Bakan Fokaides, mutabakatın, iki ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için iki ülke arasındaki savunma işbirliğini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Fokaides,  Mutabakatın iki ülke arasında bilgi teatisi, kriz yönetim hizmetlerinin koordinasyonu faaliyetlerini ve ortak eylemlerle ilgili önlemleri  öngördüğünü belirtti.

“Bu gün varılan anlaşma hiç bir kışkırtıcı amaç gütmüyor” diyen Yunanistan Milli Savunma Bakanı Avramopoulos, “aksine, bir güvenlik ortamının oluşturulmasına katkıda bulunacak", dedi.

Avramopoulos, Kıbrıs ve Yunanistan'ın savunma sistemlerinin iki ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını koruma amacından başka, Avrupa'nın ortak amaçlarına da hizmet edebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile Başkanlık Sarayında yaptığı görüşmeye de değinen konuk bakan, görüşmede Kıbrıs sorunu ve bölgedeki son gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Avramopoulos, Kıbrıs'ın savunma sisteminin modern ve etkili olup her hangi bir hodri meydana karşılık vermeye hazır olduğunu belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA