29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

KREDİ KART BİLGİLERİNİ ÇALIP İŞLEM YAPANLARDAN BİRİ POLİS ÇIKTI

Lapta'da kredi kartı bilgilerini çalıp hesaptan para çekenler polis ve belediye işçisi çıktı

Kredi Kart bilgilerini çalıp işlem yapanlardan biri polis çıktı

07 Ağustos 2020 Cuma 18:42

Girne’de yurt dışında bulunan şahısların kredi kartı bilgilerini çalıp, sanal ortamda bankacılık işlemi yapıp, sigorta poliçesi kesilmiş gibi göstererek, kredi kartları hesabından para çeken polis memuru  Eren Balçık, belediye işçisi İrfan Gökalp ve Ali Can Demirci tutuklandı.
Zanlıların bir sigorta şirketi adına çalıntı kredi kartı bilgileriyle işlem yapıp, sigorta poliçelerine karşın çekim yapıp, şahısların hesaplarından para çaldıkları tespit edildi.
Mali Suçlarla Mücadele Birimi tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan üç zanlı mahkemeye çıkarıldı.
Mali Şube’de görevli polis, zanlıların 2020 yılı Haziran ayı içerisinde yurt dışında oldukları tespit edilen şahıslara ait çalıntı kredi kartları bilgilerini kullanarak, Lapta’da sigorta acentesi olarak faaliyet gösteren bir iş yerindeki bilgisayardan, sanal ortamda bankacılık işlemi yapmak suretiyle, gerçekte sigorta poliçesi yapılmadığı halde, acente müşterilerine sigorta poliçesi kesilmiş gibi gösterip sahtekârlıkla kredi temin ettiklerinin tespit edildiğini söyledi.
Soruşturma memuru, yürütülen ileri soruşturmada, 2020 yılı Temmuz ayı içerisinde zanlı Balçık’ın yapılan sahtekârlık işlemlerinden aklanmak için ve dolandırmak kastı ile zanlı Demirci’ye ait aracı satmadığı halde, 23.500 TL’ye satış yaptığını gösteren sahte belgeyi düzenleyerek tedavüle sürdüğünü açıkladı.
Polis, zanlıların önceki gün tutuklandığını, soruşturma başlatıldığını ifade etti. Sahtekârlıkla temin edilen para miktarının araştırılacağını, alınacak ifadeler ve incelenecek evraklar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA