20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

KRALİYET BEBEĞİ DOĞDU: ERKEK

Kraliyet bebeği doğdu: Erkek

23 Temmuz 2013 Salı 08:32

British Royal Baby Birthİngiltere'de merakla beklenen Prens William ve Düşes Kate'in bebeği dünyaya geldi. İngiltere tahtının 3. varisi olan bebeğin cinsiyeti ise erkek. Dünya kamuyounun bir süredir heyecanla beklediği ingiliz kraliyet bebeği sonunda dünyaya geldi. Düşes kate'in Türkiye saatiyle 07.24'te dünyaya getirdiği bebek, erkek. Ağırlığı 3 kilo 800 gram civarında. Kate ve bebeği geceyi hastanede geçirecek. İkisinin de sağlığı yerinde.

Hastane dışında günboyu süren gergin bekleyiş müjdeli haberin gelmesiyle yerini sevince bıraktı, şampanyalar patladı.

Doğum gerçekleştikten sonra kraliyet ailesinin bir temsilcisi yazılı açıklamayı hastaneden Buckingham Sarayına kuryeyle tezahüratlar eşliğinde gönderdi. Yazılı açıklama sarayın bahçesine asıldı. Açıklamayı merak eden yüzlerce insan sarayın önünde coşkulu görüntüler oluşturdu. Gece ise Londra ışıl ışıldı. Erkek bebeğin doğumunu simgelemek için çeşmeler mavi ışıklara büründü.

Londra'nın en yüksek kulesi BT Tower'dan da verildi müjdeli haber. Leylek imgesinin de yer aldığı elektronik panoda "bebek erkek" ibaresi yer aldı.

Doğuma ilk üst düzey tepki İngiltere Başbakanı David Cameron'dan geldi. Cameron "Ulusumuz için önemli bir an" yorumunda bulundu. Cameron, "Eminim ki ülke boyunca ve hatta İngiliz Milletler Topluluğu dahilinde insanlar sevinç içinde ve kraliyet çiftine iyi dileklerini sunuyorlar. Ulusumuz için önemli bir an ama her şeyden önce bebekleri yeni doğmuş sıcak ve sevecen bir çift için de muhteşem bir an" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama da çifti ilk tebrik eden liderler arasında yer aldı. Obama, "Michelle ve ben, Cambridge Dükü ve Düşesini ilk çocukları vesilesiyle tebrik ediyoruz, onlara ebeveynliğin getireceği bütün mutlulukları diliyoruz" şeklinde konuştu.

Prens William ve Cambridge Düşesi Kate'in bebekleri tahtın üç numaralı varisi oluyor. Bebeğin ismi henüz açıklanmadı. Prens William'ın adı, doğduktan bir hafta sonra kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Bebeğin doğumunun ardından Prens William iki hafta izin kullanacak daha sonra da Galler'deki arama kurtarma helikopter pilotu olarak görev yaptığı üsse dönecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA