29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

KRALİÇE’YE DÜDÜKLÜ TENCEREYLE SUİKAST

Boston Maratonu'nda bu düdüklü tencedeki patlayan bomba ie üç kişi ölürken, 260 kişi yaralanmıştı.

Kraliçe’ye düdüklü tencereyle suikast

10 Ağustos 2015 Pazartesi 18:14

İngiliz basınında bugün yer alan haberlere göre, İngiliz istihbarat teşkilatı önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak İkinci Dünya Savaşı’nın Japonya ile de sona ermesinin 70. yıldönümü nedeniyle yapılacak kutlama törenlerine yönelik IŞİD tarafından yapılması tasarlanan katliamı ortaya çıkardı.

Kraliçe 2.Elizabeth’i öldürmeyi esas alan suikast planını bozmak için İngiliz polisi ve istihbarat birimlerinin zamana karşı yarış yaptığı belirtildi. Suikastın, İngiliz vatandaşı teröristler tarafından ABD’de 2013 yılında Boston Maratonu’na yönelik saldırıda da kullanılan düdüklü tencerelerle yapılacağı öne sürüldü. Çeçen teröristler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda üç kişi ölmüş, 260 kişi yaralanmıştı.

Kraliçe 2. Elizabeth, Prens Charles ve Kraliyet Ailesi mensupları önümüzdeki Cumartesi günü Londra’da gerçekleştirilecek askeri geçit ve kilise törenlerinde yer alacak. Londra’nın Whitehall ve Westminster Abbey bölgelerinde düzenlenecek törenlerde Başbakan David Cameron, bakanlar, milletvekilleri, devlet yetkilileri, 1000’den fazla Uzakdoğu cephesinde savaşan gazi ve Silahlı Kuvvetler mensupları yer alacak. Törenleri binlerce kişinin izlemesi bekleniyor.

İngiliz emniyetinden yapılan açıklamada ise halkın paniğe kapılmasına gerek olmadığıve törenlere katılması istendi.

Ancak ortaya çıkarıldığı iddia edilen suikast planıyla ilgili olarak ise şu ana kadar hiçbir tutuklama yapılmadığı da gazete haberlerinde yer aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA