KRALİÇE 2. ELİZABETH'İN PRENS HARRY AÇIKLAMASI İNGİLİZ BASININDA: 'ALIŞILMADIK DÜZEYDE KİŞİSEL BİR MESAJ'
İngiltere'de gazeteler, Kraliçe 2. Elizabeth'in Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmek istediklerini açıklayan Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle ile ilgili dünkü zirvenin ardından yaptığı açıklamaya geniş yer ayırdı

15 Ocak 2020 Çarşamba 10:42
Gazeteler, Kraliçe'nin alışılmadık düzeyde kişisel bir mesaj yayınlayarak, gönülsüz de olsa torununun kararına destek verdiğini yazdı.
Kraliçe 2. Elizabeth bundan sonrasına yönelik atılacak adımları değerlendirmek üzere dün Sandringham'daki özel konutunda Prens Harry, babası Galler Prensi Charles ve ağabeyi Cambridge Dükü William'ın da katıldığı bir toplantı yaptı.
Kraliçe 2. Elizabeth toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Ailem ve ben Harry ve Meghan'ın genç bir aile olarak yeni bir hayat yaratma arzusunu tamamen destekliyoruz" dedi ve yaşananların ailesinin çözmesi gereken karmaşık konular olduğunu söyledi.
Guardian gazetesi, dün yapılan toplantıyı "tarihi olarak" nitelendirdi ve yapılan açıklamayı "kişisel ve gayrıresmi olarak" tanımladı.
Gazete, "Çiftten hiç alışılmadık bir şekilde dük ve düşes olarak değil, sadece Sussexler ve ilk isimleriyle bahsedilmesi ikilinin gelecekte kraliyet unvanlarını tutmaya devam edip etmeyeceğiyle soru işaretleri doğurdu" dedi.
The Times gazetesi de benzer şekilde, açıklamada, Sussex Dükü ve Düşesi'nden "Harry ve Meghan" olarak bahsedilmesinin "sıra dışı" olduğunu ve bunun açıklamanın "samimi tonuna uygun olduğunu" belirtti.
Times: Altı cümlelik açıklamada toplam sekiz kez aile kelimesi geçiyor
Gazete, cümle cümle incelediği açıklamada Kraliçe 2. Elizabeth'in hangi mesajları verdiğini yorumladı.
Haberde, altı cümlelik açıklamada dördü ilk iki cümlede olmak üzere, toplam sekiz kez aile kelimesinin geçtiğine dikkat çekildi.
Kraliçe'nin torunu ve eşine karşı "anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşmak" istediği vurgulandı.
Gazete, yapılan açıklamaya rağmen, çiftin kraliyet unvanlarını koruyup korumayacakları ve Cornwall Dükalığı'ndan Prens Charles'a ait olan mülklerin gelirlerini almayı sürdürüp sürdürmeyecekleri gibi soruların yanıtlanmadığına dikkat çekti.
Prens Harry ve Meghan Markle, kendi websitelerinde Cornwall Dükalığı'ndaki mülklerden gelen ödemelerin toplam gelirlerinin yüzde 95'ini oluşturduğunu söylüyor.
Daily Telegraph da açıklamanın alışılmadık düzeyde kişisel olduğunu belirten bir diğer yayın organı.
Gazete başyazısında, Kraliçe'nin açıklamasıyla konunun bir aile meselesi eksenine iyice oturtulduğunu belirtti.
Başyazıda, "Tahta çıkış sırası William ve çocukları üzerinden kurulduğuna göre, burada Anayasal bir sıkıntı yok. Bu, bir aile meselesi ve Sandringham'daki görüşmenin bir amacı da uzlaşı sağlamaktı. Geleceğe dönük olarak aile bağlarının hatırı için bu uzlaşının sağlanmış olduğunu umalım" denildi.
Daily Mail: 90 dakikalık duygusal zirveden sonra tarihi açıklama
Tabloid basının önde gelen gazetelerinden Daily Mail da "tarihi düzeyde kişisel bir açıklama" olarak nitelendirdi.
Gazeteye, Sandringham'daki "90 dakikalık duygusal zirvenin" ardından gelen bu açıklamanın Kraliçe'nin durumdan duyduğu üzüntüyü yansıttığını belirtti.
Gazete, "Kraliyet danışmanlarına, bir neslin tanık olduğu en büyük Kraliyet krizi olarak nitelendirilebilecek bu durumla ilgili bu haftanın sonuna kadar bir çözümle gelmeleri söylendi" dedi.
Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle, geçen hafta içinde Instagram sayfaları ve websiteleri üzerinden yaptıkları bir açıklamayla, Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmek ve bundan böyle yılın bir kısmını ABD ile Kanada'da geçirmek istediklerini söyledi.
Çift, Kraliyet Ailesi'nde "yenilikçi bir rol" üstlenmeyi ve "maddi bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmayı" planladıklarını belirtti.
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.