19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

KOYUNCU, “UBP’NİN LTB POLİTİKASI YOK”

Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Sonuç Koyuncu, Ulusal Birlik Partisi’nden istifa ederek meclis üyeliği görevine bağımsız olarak devam etme kararı aldı.

Koyuncu, “UBP’nin LTB politikası yok”

06 Mayıs 2016 Cuma 10:45

“HERKES AYRI TELDEN ÇALIYOR”
Ne Ulusal Birlik Partisi’nin ne de parti üyesi olan meclis üyelerinin belediyenin sorunlarının çözümüne yönelik ortak bir duruşu ve parti politikası olmadığını savunan Sonuç Koyuncu, UBP’li üyeler tarafından birçok kritik noktada mevcut yapının devam etmesine yönelik oy kullanıldığını ve UBP’li meclis üyelerinin ortak hareket etmediğini ifade etti.

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ LTB’Yİ BÜYÜK BİR YÜKÜN ALTINA SOKTU”
Toplu İş Sözleşmesi’ne en başından beri karşı duruş sergilediğini dile getiren Sonuç Koyuncu, Toplu İş Sözleşmesi gereği belediye çalışanlarına maaşların haricinde 12-13 Trilyonluk ek ödenek yapılacağını ifade etti. Belediye’nin kasasında böyle bir bütçe bulunmadığını söyleyen Koyuncu, LTB yönetiminin  çaresizce bu konuya bir çözüm aradığını ve LTB’nin maaşlar haricinde böylesi bir yükü kaldıracak gücü olmadığını ifade etti.
 

AHMET VAMIK
Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Sonuç Koyuncu, Ulusal Birlik Partisi’nden istifa ederek meclis üyeliği görevine bağımsız olarak devam etme kararı aldı. Gerekçeli kararını açıklayarak UBP’den istifa eden Koyuncu, Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, LTB’nin içinde bulunduğu mali ve idari sıkıntılara yönelik çözüm politikası olmadığı nedeni ile Ulusal Birlik Partisi’ni eleştirdi. Ulusal Birlik Partisi’nin 6 üye ile temsil edildiği belediye meclisinde daha aktif olması gerektiğini, çözüm politikalarını ortaya koyarak dirayetli bir duruş sergilemesi gerektiğini ve Lefkoşa halkının beklediği hizmetlere yönelik iradelerin ortaya koyulması gerektiğini söyleyen Sonuç Koyuncu, tüm mücadelelerine rağmen bunu başaramadığını bu yüzden daha fazla parti çatısı altında göreve devam etmesinin bir anlamı olmadığını sözlerine ekledi.

“UBP’NİN LTB’YE YÖNELİK BİR POLİTİKASI YOK”
Ne Ulusal Birlik Partisi’nin ne de parti üyesi olan meclis üyelerinin belediyenin sorunlarının çözümüne yönelik ortak bir duruşu ve parti politikası olmadığını savunan Sonuç Koyuncu, UBP’li üyeler tarafından birçok kritik noktada mevcut yapının devam etmesine yönelik oy kullanıldığını ve UBP’li meclis üyelerinin ortak hareket etmediğini ifade etti. Mevcut durumun değişmesi için LTB Meclis üyesi olarak seçildiklerini ve mevcut durumu değiştirmek için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini kaydeden Koyuncu, parti içerisindeki fikir ayrılıklarının ayyuka çıktığını bu yüzden partiden istifa etme kararı aldığını belirtti. 

“BAŞKAN HARMANCI’NIN POLİTİKASI’DA DOĞRU DEĞİL”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın politikasını da başarılı bulmadığını ve defalarca Başkan Harmancı ile karşı karşıya geldiklerini söyleyen Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Sonuç Koyuncu, Toplu İş Sözleşmesi’ne UBP’li meclis üyeleri arasında tek karşı çıkan kişinin kendisi olduğunu dile getirdi. Koyuncu, “ben Toplu İş Sözleşmesi’ndeki taahhütlerin yerine getirilemeyeceğini bildiğim için görüşmelerde TİS’nin imzalanmasına karşı çıkmıştım. Zaten gelinen noktada beni haklı çıkardı” dedi.

“LTB TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YÜKÜNÜ KALDIRAMAZ”
Toplu İş Sözleşmesi’ne en başından beri karşı duruş sergilediğini dile getiren Sonuç Koyuncu, Toplu İş Sözleşmesi gereği belediye çalışanlarına maaşların haricinde 12-13 Trilyonluk ek ödenek yapılacağını ifade etti. Belediye’nin kasasında böyle bir bütçe bulunmadığını söyleyen Koyuncu, LTB yönetiminin çaresizce bu konuya bir çözüm aradığını ve LTB’nin maaşlar haricinde böylesi bir yükü kaldıracak gücü olmadığını ifade etti. 

“GÖREVİME BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEĞİM”
LTB’deki Parti Meclisi üyeliği görevine artık bağımsız olarak devam edeceğini belirten Sonuç Koyuncu, “bana oy veren, parti içerisinde de benimle aynı düşünce ve prensiplere sahip insanlar olduğunu bildiğim için istifa kararımı gerekçeli bir şekilde tüm toplumla paylaşmak istedim. Bundan sonra aynı düşünce yapısı ile Lefkoşa halkı için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim ve görevimi bağımsız olarak sürdüreceğim” dedi.

İSTİFA KARARINI PAYLAŞTI
Avukat Sonuç Koyuncu’nun istifa açıklamasının tam metni ise şu şekilde:
“Ulusal Birlik Partisi ile girmiş olduğum 2014 yerel seçimlerinde Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyeliğine seçildim.

O tarihten itibaren yürütmüş olduğum belediye meclisindeki görevlerimde; Lefkoşa’ya ve halkına verilen ve verilmesi gereken hizmetler ile ilgili ve belediyenin içerisinde bulunduğu mali ve idari sıkıntılara yönelik Parti’nin çözüm politikasının olmaması ve yine parti üyesi olan meclis üyelerinin, belediyenin sorunlarının çözümüne yönelik ortak hareket etme ruhunun da kalmamış olması nedenleri ile Belediye Meclisi üyeliğimi Parti adına yürütmenin bir anlam ifade etmediği kanaatine varmış bulunmaktayım.

Dolayısı ile 2 yıl önce aktif siyasete atılarak üye olduğum Ulusal Birlik Partisi’nden bugün itibariyle istifa ettiğimi; Lefkoşa Türk Belediyesi meclisindeki görevimi ise bugüne değin bana ışık tutan ilkeler doğrultusunda ve bağımsız olarak yürüteceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Bu vesile ile bugüne kadar benimle aynı ilkeler doğrultusunda hareket edip fikirlerime destekte bulunan tüm parti üyelerine ve yetkililerine teşekkür ederim.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA