KÖY VE MAHALLE İHTİYAR HEYETLERİ (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI KABUL EDİLDİ
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onayladı.

04 Ağustos 2020 Salı 18:42
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onayladı.
Oylamaya katılan 31 milletvekili yasa tasarısına olumlu oy kullanırken, 19 vekil oylamaya katılmadı.
Cumhuriyet Meclisi toplantısı oylamanın ardından tamamlandı. Gelecek olağanüstü birleşim 11 Ağustos Salı günü saat 10.00’da yapılacak.
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin tasarıya ilişkin raporunu komite başkanı Sunat Atun okudu. Atun, muhtar ödenekleri hakkında bilgi vererek, yasanın onaylanmasıyla ödenek artışının olacağını kaydetti.
Yasa tasarısı üzerine söz alan HP Milletvekili Hasan Topal, muhtarın bağımsız seçilen bir aday olduğunu ifade ederek, “muhtar”ın kelime anlamının da bağımsızlık olduğunu, ancak gerçekten muhtarların “bağımsız” olup olmadığını sordu.
Topal, muhtarların önemli görevleri olduğunu ve köylerde bölgelerde halk için daha aktif kullanılabileceklerini ifade ederek, yasaya olumlu oy vereceklerini söyledi.
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları da, muhtarlık ödeneklerinin artırılmasının iyi olduğunu ifade ederek, muhtarlık binalarının da yapılacağının söylendiğini, bu konuda ne aşamada olunduğunun bilgisini istedi.
Hamzaoğulları, muhtarların zaman zaman Kaymakamlıklar aracılığıyla hizmet içi eğitime alınması gerektiğini ifade ederek, muhtarların köyler ve bölge halkı için önemine işaret etti.
UBP Milletvekili Menteş Gündüz de, muhtarların devletin temeli olduğunu ifade ederek, muhtarların köyler ve bölgeler için önemine işaret etti. Gündüz, muhtarların yasa gereği alması gereken ücretin belli olduğunu ancak çoğunun almadığını ifade ederek, muhtarların seçimle geldiği dikkate alındığında artık profesyonelliğe geçiş yapılması gerektiğine inanç belirtti.
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, yasanın muhtarlara hayırlı olmasını dileyerek, yönetimden muhtarlarla daha çok ilgilenmesini, ayda bir toplantı yapıp köy halklarının sıkıntılarını dinlemesini istedi. Angolemli, yasanın hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.
CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli de, muhtarların halka yakın, en yakın duran yöneticiler olduğunu ifade ederek, muhtarların önemine işaret etti, yasayı desteklediklerini söyledi.
İncirli, kadın muhtarların temsiliyetinin yeterli olmadığını, 237 muhtarın 20’ye yakınının kadın olduğunu ifade ederek, kadın muhtarların güçlendirilmesinin önemine işaret etti.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da, komiteye teşekkürlerini sunarak, muhtarların hassasiyetlerini dikkate alarak kısa sürede genel kurula getirildiği için teşekkür etti.
Baybars da, kadın muhtarların artmasını temenni ederek, muhtarların katkı paylarını artırarak, kimseye muhtaç kalmadan görevlerini daha bağımsız şekilde yapmaları açısından önemli olduğunu söyledi.
Muhtarlık binalarının yapılması, tamir edilmesi, teknik donanımlarının artması gibi çalışmaların sürdüğünü ifade eden Baybars, muhtarların sorunlarının çözümü için de çalışmalar yapıldığını, muhtarlık otomasyon sisteminin hazır olduğunu, 21 muhtarlığın olduğu Değirmenlik bölgesini pilot bölge olarak seçtiklerini kaydetti.
Baybars, bakanlık olarak muhtarlarla yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, yasa tasarısına katkı koyan herkese teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Araçtan attığı çantadan çıkanlar şok ettiAraçtan attığı çantadan çıkanlar şok etti09 Temmuz 2025 Çarşamba 15:04KIBRIS
Bir Haftada 70 Trafik Kazası: 19 YaralıPolisin ülke genelinde yaptığı denetimlerde 1972 sürücü raporlandı, 234 araç trafikten men edildi, 5 sürücü tutuklandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 14:53KIBRIS
Devlet engellemesin, biz yapalım: Tüfekçi Group’tan Girne Dağ Yolu için gönüllü çağrıGirne Dağ Yolu’ndaki trafik kazaları ve altyapı sorunlarına çözüm için Tüfekçi Group, yolu yapmaya gönüllü olduğunu açıkladı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 14:15KIBRIS
Atatürk Öğretmen Akademisi’nde geleceğin öğretmenleri diplomalarını aldıAtatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) 2024-2025 Akademik Yılı mezunları dün gece gerçekleştirilen tören ile diplomalarını aldı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 14:02KIBRIS
10 yıl hapis cezası var... Gönderilecek!Rusya’da işlediği dolandırıcılık suçundan hapse mahkum edilen ve KKTC’de olduğu tespit edilerek tutuklanan A.D yeniden mahkemeye çıkarıldı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 13:52KIBRIS
Otobüs şoförü çocuğun gözüne biber gazı sıktıLimasol’da bir otobüs şoförünün, otobüs durağında kavga ettiği çocuğun gözüne biber gazı sıktığı bildirildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 13:46GÜNEY KIBRIS
İşçilerin Maaşını Alıp Kaçmak İstedi: Havalimanında YakalandıGirne’de bir inşaat şirketinde kalıpçı ustası olarak çalışan bir işçi, kendisine teslim edilen maaş paralarını zimmetine geçirerek yurt dışına kaçmak isterken Ercan Havalimanı’nda yakalandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 13:39KIBRIS
Şirket Parasını Borçlarına Aktardı!Girne’de faaliyet gösteren bir şirkette çalışan bir görevli, şirket adına tahsil ettiği parayı zimmetine geçirerek kişisel borçlarını ödedi. Olayın ortaya çıkması üzerine şüpheli tutuklandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 13:22GİRNE
Yaşını Büyütüp Kumarhaneye Girdi: Sahtecilik ve Dolandırıcılık Zanlısı Tutukluİskele’de 25 yaşından küçük olan bir şahsın, pasaportundaki doğum tarihini değiştirerek kendisini 25 yaşından büyük gibi gösterip bir kumarhaneye giriş yaptığı ve belge sahteciliğiyle kayıt temin ettiği ortaya çıktı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 13:09İSKELE
İsrail Güney Kıbrıs’a hastane açıyorİsrail’de faaliyet gösteren “Hadassah Hastanesi”nin Güney Kıbrıs'ta da açılacağı bildirildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:58GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs