KÖPEKLERİNİ VEGAN OLARAK YETİŞTİREN KADIN: İKİ KÖPEĞİM DE SAĞLIKLI VE MUTLU
Avustralya'nın Adelaide kentinde, vegan bir kişi, iki köpeğini de vegan olarak yetiştirdi. Lea McBride, Darcy ve Emilie adlı golden retriever cinsi köpeklerinin son derece sağlıklı olduğunu söylüyor.

21 Şubat 2019 Perşembe 15:33
McBride, "Köpeklerimizi yavruyken aldık. O zaman köpeklerin vegan olabilmesiyle ilgili fazla bir araştırma yoktu. Veterinerden yardım aldık. Darcy ve Emilie bizden önce etle besleniyordu. Ancak Darcy 4, Emilie de altı aylıkken tamamen vegan oldu" dedi.
Lea McBride, köpeklerine dönüşümlü olarak kuru mama ve ev yemekleri yediriyor. Hayvanların mamalarına Omega 3 için LSA, B12 vitamini için de maya ekliyor.
Hayvanlar bitkisel protein için soya ürünleri, tüyleri, derileri ve sağlıklı bir sinir sistemi için de yağ asitleri tüketiyor.
Lea McBride "Her zaman tepki gösteren birileri oluyor ama köpeklerimin sağlığı doğru bir şeyler yaptığımın kanıtı" diyor.
Köpeklerini vagan diyete alıştırırken başta tedirgin olduğunu anlatan Lea, "Köpeklerimin sağlığı kötüye giderse insanların beni yargılayacağı endişesini yaşadım. Ama ikinci yıl üst üste sağlık kontrolünden temiz çıktılar. Çok çaba harcıyorum ama köpeklerim sağlıklı ve mutlu" diyerek vegan diyetini savunuyor.
Köpeklerde olmayan enzimler
Uzmanlar, biri 10 diğeri 8 yaşındaki köpeklerin et yemeden de yaşamlarını sürdürebileceklerini, fakat çok dikkatli olunmasını gerektiğini belirtiyor.
Hayvan beslenmesi uzmanı Ruth Hatten, "Beslenmede en önemli şey biyoverimlilik. Köpekler etcil hayvanlar ve araştırmalar, hayvansal besinlerin biyoverimlilik açısından daha iyi olduğuna işaret ediyor. Çok farklı bitki proteinleriyle biyoverimliliği artırabilirsiniz. Ama köpekler, bu besinlerin tamamını absorbe edebilecekleri şekilde beslenmeli " diyor.
Hatten'a göre, köpeklerin tükürük bezleri karbonhidratların sindirilmesine yardımcı olan amilaz enzimini salgılamıyor. Bu hayvanların bitkilerin sindirilmesi için gerekli olan selulaz enzimleri de yok.
Bu nedenle, köpeklere tüm bitkisel besinlerin pişirilmiş ve ezilmiş olarak verilmesi gerekiyor. Sindirime yardımcı olması için amilaz ve selulaz takviyesi de mümkün ve elma sirkesi tavsiye ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yapay zeka trafik kameralarına "iznimiz yok"Yapay zeka trafik kameralarının devreye girmesine sayılı günler kala, sosyal medyada kabin içi görüntüleme ve kayıt yapılmasına izin verilmediğini belirten paylaşımlar yayılıyor!12 Ağustos 2025 Salı 22:23KIBRIS
Kavga ettiği kişinin başına baltayla vuran şahıs, tutuklandı– Meskun mahalde havaya ateş açtı12 Ağustos 2025 Salı 18:31KIBRIS
Haspolat’ta park halindeki dozere çarpan otomobil yandıHaspolat’ta park halindeki dozere çarpan otomobil yandı12 Ağustos 2025 Salı 17:58KIBRIS
Maviş: Hükümet maaşları ödemeyerek açıkca şantaj yapıyorKooperatif Merkez Bankası’nda 280 çalışanın 12 gündür maaş alamadığını belirten KTÖS, hükümeti “maaş gaspı” ve “şantaj”la suçladı. Sendika, Koop-Sen’in mücadelesine destek vereceklerini duyurdu.12 Ağustos 2025 Salı 17:48KIBRIS
Uzun: Trafo patlaması yaşanmadan önce kurum, 2 kez siber saldırıya uğradı!KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, Güneşköy Trafo Merkezi’ndeki patlamadan önce kurumun iki kez siber saldırıya uğradığını, olayın sabotaj ihtimalini gündeme getirdiğini açıkladı.12 Ağustos 2025 Salı 17:33KIBRIS
Salih Özgürgün’ün ehliyetine el konuldu!Polisin ikazına uymayan, daha sonra tutuklanan pilot Salih Özgürgün’ün ehliyetine el konuldu.12 Ağustos 2025 Salı 17:28KIBRIS
Güröz: Hükümetle uzlaşmadık, grevimiz devam ediyor!Güröz, Kıbrıs Postası’na konuştu: Hükümetle uzlaşmadık, grevimiz devam ediyor!12 Ağustos 2025 Salı 17:28KIBRIS
Başbakan Yardımcılığı: KOOP emekçilerinin maaşları ödeniyor dedi ama grev devam ediyor!Başbakan Yardımcılığı: KOOP emekçilerinin maaşları ödeniyor dedi ama grev devam ediyor!12 Ağustos 2025 Salı 17:24KIBRIS
12 gündür maaşsızlar: Çalışanlar Koop-Bank'ı bastı!12 gündür maaş almayan Koop iştirakleri çalışanları, Koop Genel Merkezi’nde hükümet istifa sloganlarıyla eylem yaptı. Gerilimin tırmandığı eylemde çalışanlar Koop Bank’ı bastı!12 Ağustos 2025 Salı 15:18KIBRIS
Akansoy'dan KOOP eleştirisiCTP Sözcüsü ve Milletvekili Asım Akansoy, Koop-Sen’in başlattığı süresiz genel greve dikkat çekerek, "Emekçinin maaşına göz dikmek, yüzsüzlüğün en ileri seviyesidir" dedi.12 Ağustos 2025 Salı 15:17KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs