25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

KÖPEKLER ÇÖPLÜK YERİNE BARINAĞA

Köpekler çöplük yerine barınağa

25 Nisan 2014 Cuma 14:20

Gazimağusa Belediyesi köpekleri çöplüğe atmak yerine, kent genelindeki köpeklerin uygun şartlarda bakım ve idamesinin sağlanması için proje başlatıyor. Proje kapsamında Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşasına başlanıyor.

Atık Su Arıtma Tesisi arazisi içerisinde modüler yapılardan oluşacak projeye göre,  her bir modül 24 adet kapalı ve açık barınma alanı içerecek. Her alan 3 köpeğin  barınacağı şekilde tasarlanacak ve her modül 72 köpeğin  barınak ihtiyacını karşılayacak.

Gazimağusa Belediyesi açıklamasına göre, bundan kısa bir süre önce yürürlüğe giren Hayvan Refahı Yasası’nın barınak yapılmasını öngörmesi nedeniyle harekete geçen Gazimağusa Belediyesi,  köpeklerin kontrol altına alınabilmesi açısından önemli bir gereklilik olan barınak için önümüzdeki hafta içinde çalışmalara başlayacak.

Açıklamaya göre, hayvan popülasyonunun denetlenmesi ve kontrol altına alınması hedefiyle hareket eden Gazimağusa Belediyesi, çalışmaları hızlı bir şekilde başlayarak, en kısa sürede barınağı tamamlamayı hedefliyor. Barınağın kapasitesi, ihtiyaca göre artırılabilecek.

DİPNOT: Hafta içinde Mağusa Belediyesi tarafından şehir içinden toplatılan köpekler, Mağusa çöplüğüne atılmıştı. Haberi doğrulayan Mağusa belediye Başkanı Oktay Kayalp Detay muhabirine, “Bu köpek işi can sıkıyor artık, şehir içinden toplatıp varoşa atıyoruz. O kadar seviyorlarsa alıp yatak odalarına koysunlar” yorumunu yapmıştı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA