27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

KÖPEĞE İŞKENCE ETTİLER!

Köpeğe işkence ettiler!

11 Nisan 2014 Cuma 16:39

Cani ruhlu bazı kişilerin eziyet ederek yaralı vaziyette sokağa bıraktığı sahipsiz köpek, yaklaşık bir hafta acı çektikten sonra sokakta bulunarak, sahiplendirildi. Yaralı köpeğe Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven sahip çıktı.

Güzelyurt’ta bazı cani ruhlu kişilerin bağlayıp kuyruğunu kestikleri köpeğe, Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği sahip çıktı. Veteriner İsfendiyar Darbaz, yaralı köpeğe geçici tedavi uyguladı. 

Yaklaşık bir hafta önce kuyruğundan bağlanan ve kuyruğu kesilen köpek, gazetemiz muhabiri Rana Sarro tarafından dün çarşı bölgesinde bulundu.

Bir hafta acıyla yaşadı

Yaralı kuyruğuyla acı çekerek yaşam mücadelesi veren ve kangren olma tehlikesi bulunan köpeğin içler acısı durumuna tanık olan muhabirimiz, köpeği alarak Güzelyurt’ta Veteriner İsfendiyar Darbaz’a götürdü.

Tedavi sürecinde bakıma ihtiyacı olduğu düşünülerek, duyarlı Veteriner tarafından, gerekli iğne ve ilacın verilmesinin ardından, sahipsiz olan yaralı köpek, Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği’ne götürüldü.

Barınak sahip çıktı

Yaralı hayvan, Dernek Başkanı Tomris Güven tarafından barınağa yerleştirildi.  Yaklaşık 300 köpeğin bulunduğu, devletin ve belediyelerin hiçbir katkısı olmadığı için zor şartlarda çalıştırılan, imkânsızlıklar nedeniyle, daha fazla köpeği sahiplenme imkânı bulunmayan Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren barınağa yaralı köpeği kabul eden Tomris Güven, tedavisi için hemen harekete geçti.

Dip Not: Güzelyurt Polis Müdürlüğü Adli Şube’nin bu haberi ihbar kabul etmesi bekleniyor. Yaralı köpeğin bulunduğu Güzelyurt’ta Belediye Pazarı civarındaki Taksi durağında oturan bazı vatandaşlar, işkenceye tanık oldular. Polisin bu vatandaşların ifadesine başvurup, suçluları tespit ederek, gerekli yasal soruşturmayı başlatması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA