02 Mayıs 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele24°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

“KOP’A GİDERKEN, TC’DEN KOPTUK”

Kıbrıs Türk futbolunda en büyük sıkıntının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olduğunu belirten Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim, “Kıbrıs Futbol Federasyonu diye tutturduk gidiyoruz. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan koptuk” dedi

“KOP’a giderken, TC’den koptuk”

10 Ocak 2015 Cumartesi 09:11

Kıbrıs Türk futbolunda en büyük sıkıntının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olduğunu belirten Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim, “Kıbrıs Futbol Federasyonu diye tutturduk gidiyoruz. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan koptuk” dedi

Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim, Kıbrıs Türk futbolunda yaşanmakta olan kaosta suçlunun Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) olduğunu savundu.

Sözlerine, annesi vefat eden Yardımcı Antrenör Olçun Volkan’a baş sağlığı dileyerek başlayan Hasan Besim, “En büyük sıkıntı KTFF’dir. Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) diye tutturdu gidiyor. Ancak bu arada Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) koptuk. KOP’a giderken, TFF ile ilişkileri bozduk. 4 yıllık Hasan Sertoğlu başkanlığı döneminde bırakın KTFF ile TFF’nin bir birlerine karşılıklı ziyaretini, iki federasyon yöneticilerini bir fotoğraf karesinde bile göremedik. Tüm köprüleri yıktık attık” şeklinde konuştu.

Kapılarımızı Açalım

Kıbrıslı Türk futbolcuların Türkiye Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) gidişlerinde yaşanan sorunun nasıl çözümlenmesi gerektiğinin sorulması üzerine ise Hasan Besim, “Tabi ki BAL kulüpleri kulüplerimize yetiştirme bedeli ödesinler. Ancak, bizim federasyonlarımız da Türkiyeli futbolculara kapılarını açabilir. Türkiyeli futbolcular yabancı statüsünden çıkarılıp, ülkemizde top koşturmalarına olanak tanınırsa, TFF’nin KTFF ile bir ortak yol bulması gerekliliği ortaya çıkacaktır” dedi.

Yabancı Sayısı 5 Olsun

KTFF’nin hemen devre arasında yapması gerekenleri olduğuna da dikkat çeken Besim, “Türkiye’de yabancı futbolcu sayısı önümüzdeki sezondan itibaren 14’e çıkıyor. KOP’a bu sayı 8, bizde 2’dir. Yabancı sayısını hemen 3’e, yeni sezondan itibaren ise 5’e çıkarmalıyız. Bu uygulama ülkemizdeki futbolcu fiyatlarını düşürecektir” iddiasında bulundu.

Futbolcu Sözleşmeleri

Hasan Besim, Bostancı Bağcıl Spor Kulübü olarak, futbolcu sözleşmelerinin kalkmasına karşı çıktıklarını, kalkmasını isteyenlerin başında ise o zaman Küçükkaymaklı Kulüp Başkanı olan bugünkü KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun olduğunu hatırlattı. Besim, “Taahhütlerini yerine getirebilen kulüpleri için futbolcu sözleşmeleri kötü değildir. Sözleşmeler hem kulüpleri, hem de sporcuları koruyor. Sertoğlu önümüzdeki sezon sözleşmelerin geri geleceğini söylüyor. Bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA