12 Mayıs 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele24°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara11°C

KOORDİNASYON OFİSİ TEPKİSİ SÜRÜYOR

Toparlanıyoruz Hareketi: “Koordinasyon Ofisi Anlaşması’nın Yargısal Denetimi İçin Dava Açılması Önemli Bir Gelişmedir”

Koordinasyon ofisi tepkisi sürüyor

23 Mart 2015 Pazartesi 15:49

Koordinasyon Ofisi Anlaşması’nın yargısal denetimden geçirilmesi için TDP milletvekili Zeki Çeler, TDP ve BKP bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açmıştır. Toparlanıyoruz Hareketi, geçtiğimiz hafta Koordinasyon Ofisi Anlaşması’nın yargısal denetimden geçirilebilmesi için milletvekillerin ve siyasi partilerin işbirliğinin önemli olduğunu anlatan bir açıklama yapmış ve bunun için çağrı yapmıştı.

Milletvekili Zeki Çeler, TDP ve BKP tarafından dava açılmasının ertesinde Toparlanıyoruz Hareketi’nin yaptığı bugünkü açıklamada ise şu hususlara değinildi:

“Koordinasyon Ofisi Anlaşması’nın hangi ihtiyaca karşılık olarak imzalanmak istendiği hakkında hükümetten hiçbir zaman tatmin edici bir açıklama gelmemiştir. Bunun yanında, hükümetin yürürlüğe koymaya çalıştığı bu anlaşma, gençlerin ve engellilerin ihtiyaçlarını saptamak, plan, program ve proje üretmek gibi aslında KKTC hükümetinin uhdesinde olması gereken bazı görevleri Kıbrıs Türk halkının demokratik denetimine tabi olmayan bir başka hükümete, TC hükümetine aktarır durumdadır. Üstelik, Bakanlar Kurulu söz konusu anlaşmayı Anayasa’ya aykırı bir şekilde, Cumhuriyet Meclisi’ni devre dışı bırakarak yürürlüğe koymaya kalkışmıştır.

“Bu kabul edilmez durumu eleştiren bazı açıklamalar yapılmış olsa da, muhalefet yakın zamana kadar genelde hareketsiz kalmıştır. Ancak sivil toplum burada etkin bir muhalefet görevi yapmıştır. Gerek 66 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek gösterdikleri tepki ve sözkonusu anlaşmayı reddetiklerine dair açıklama gerekse Toparlanıyoruz Hareketi’nin yaptığı açıklamalar ve konunu yargı denetiminden geçirilmesi yönünde özellikle tüm milletvekillerine ayrı ayrı iletilen çağrının etkisiyle bir devinim yaratılmıştır. Sonuçta, bu konudaki duyarlılığını ve tepkisini zaten göstermiş olan TDP milletvekili Zeki Çeler ile siyasi partiler olarak TDP ve BKP, yargısal denetim konusunda sivil toplumun arzu ettiği yönde hareket etmiş ve söz konusu anlaşmayı yürürlüğe koymak amacıyla alınmış olan Bakalar Kurulu kararı hakkında bu gün dava açmışlardır. Kendilerine bu girişimlerinden ötürü teşekkür ederiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA