KOOPBANK’A 59. YILINDA YENİ BİNA
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası (Koopbank), 59. kuruluş yıl dönümünü kutlarken yeni genel müdürlük binasını hizmete açtı.

10 Eylül 2018 Pazartesi 21:11
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası (Koopbank), 59. kuruluş yıl dönümünü kutlarken yeni genel müdürlük binasını hizmete açtı.
Telekomünikasyon Dairesi yanındaki yeni binanın açılışı nedeniyle bu akşam düzenlenen törende, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, milletvekilleri, Koopbank personeli ve davetliler hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende sırasıyla, Koopbank Genel Müdürü Kemal Ataman, Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Oya Öznergiz ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Koopbank’ı tanıtıcı sinevizyon gösterimi yapıldı ve bina açılışı gerçekleştirildi.
ATAMAN
Koopbank Genel Müdürü Kemal Ataman, 59. kuruluş yıl dönümlerinde merkez binasını hizmete koyarak hayallerini gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu dönüm noktasında hayalimizi gerçekleştirmemize katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni binada verilecek hizmetleri anlatan Ataman, 9 Eylül 1959’da 196 Türk kooperatifinin ortaklığıyla kurulan bankanın, bugün ülke bankacılık sektörü içinde büyük finansal kuruluş olma özelliğini sürdürdüğünü vurguladı.
Ataman, bankanın 6.5 milyar TL’ye ulaşan bilanço büyüklüğü, 400 milyon TL’ye yaklaşan öz kaynakları ile KKTC ekonomisi içindeki önemi ve toplum nezdindeki yerinin ortada olduğunu kaydetti.
Ekonomik sorunların yaşandığı bu süreçte de Koopbank’ın her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapmaktan imtina etmeyeceğini belirten Ataman, kriz döneminde müşterilerine sağladıkları kolaylıklara örnekler verdi.
Genel Müdür Ataman, Kıbrıs adasında artık tek bir Kooperatif Merkez Bankası kaldığına, onun da kendileri olduğuna işaret ederek, Güneydeki kooperatif sisteminin iyi yönetilemediğini ve sonuçta güneydeki Kooperatif Merkez Bankası’nın kapatıldığını kaydederek, zaman zaman belirli zafiyetlerin KKTC’deki kooperatiflerde de yaşandığını, hatta zayıflatılmak istendiğini gördüklerini ancak halkın azimle Koopbank’a sahip çıktığını vurguladı.
ÖZNERGİZ
Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Oya Öznergiz, Koopbank’ın emeğin birikimin vücut bulmuş hali olduğuna işaret ederek, “Koopbank 59. yılında genel müdürlük binasına kavuşurken bir bankanın çok ötesinde hizmet verdiğini kanıtladı” dedi.
Küresel ekonomik krize rağmen ülkenin lider bankası olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Öznergiz, dayanışma kültüründen aldıkları güçle her zaman halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Öznergiz, yapılacak daha çok iş olduğunu ve daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceklerini kaydederek, bugünlere gelinmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
NAMİ
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ise konuşmasında Koopbank’ın 59. yılında gurur verici bir binaya kavuşmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, “Koopbank güçlü ve kaliteli hizmet anlayışıyla ülkenin gözbebeği hak ederek bugünlere geldi” dedi.
İçinde bulunulan zor günlerin ne ilk ne de son olduğuna dikkati çeken Nami, önemli olanın bu zor dönemlerin üstesinden gelecek iradeyi ortaya koymak olduğunu söyledi.
Nami, yapılan tüm çalışmaların bugünden daha güzel günleri gelecek nesillere bırakabilmek için olduğunu vurguladı.
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
Rum tarafı, Guterres’in 7 maddelik önerisini kabul ettiğini açıkladıRum Sözcü Konstantinos Letimbiotis Rum tarafının BM Genel Sekreteri’nin 7 maddelik önerisini kabul ettiğini, Kıbrıs Türk tarafından da aynı tavrı beklediğini söyledi.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Girişimcilik Hibe Programı sonuçları açıklandıGirişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerine ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program üç ana aşamadan oluştu.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:03KIBRIS
Ersan Saner davayı kazandı: Nil Pınar Gökmen’e 8 ay hapis cezasıKamuoyunda uzun süre gündem olan “skandal video” davasında karar açıklandı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Nil Pınar Gökmen’i dört ayrı davadan suçlu bularak 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta sosyal medyaya erişim yaşının 15’e çıkarılması planlanıyorRum Bakanlar Kurulu, çocukları sosyal medya platformlarının olası tehlikelerinden korumak amacıyla sosyal medyaya erişim yaşının 15’e yükseltilmesini öngören Eylem Planı’nı onayladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59TEKNOLOJİ
"Tunçer başına defalarca vurulması sonucu hayatını kaybetti"Rukiye Tunçer cinayeti ilgili tutuklu bulunan S.A.T’in tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı. Polis, Tunçer’in profesyonel dikey polisaj makinesiyle başına defalarca vurulması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:57KIBRIS
Seçime Doğru ... Detay'dan ilk anket... CTP açık ara önde!Bu Pazar bir seçim olsa sandığa giderim diyenlerin oranı %76,17’ye ulaştı. Halkın %11’i ise sandığa gitmeyeceğini belirtti. Sandığa gidip gitmeme konusunda kararsızların oranı %12,83 olarak dikkat çekti.15 Eylül 2026 Salı 20:06KIBRIS
3 milyon TL'lik büyük ikramiye ‘35915’ numaralı bilete isabet ettiPiyangolar Birimi'nin 15 Eylül 2026 çekilişinde 3 milyon TL'lik büyük ikramiye, ‘35915’ numaralı bilete isabet etti.15 Eylül 2026 Salı 19:06KIBRIS
Erenköy Lisesi’nin yenilenen binalarının açılışı yapıldıMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimde fiziki yatırımların önemine işaret etti, asıl hedefin bilim, kültür ve akademik başarıda yükselmek olduğunu belirtti.15 Eylül 2026 Salı 18:05KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.