KOOP-SEN'İN KOOPBANK İŞTİRAKLERİNDEKİ GREVİ DEVAM EDİYOR
Kooperatif Çalışanları Sendikası (Koop-Sen) Başkanı Mehmetali Güröz, işten durdurma şartını kabul etmeyeceklerini yineleyerek, Koop-Süt, Zirai Levazım ve Binboğa Yem’deki süresiz grevin devam ettiğini belirtti.

14 Ağustos 2025 Perşembe 13:44
Koop-Sen, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. iştiraklerinden Koop-Süt, Zirai Levazım Kooperatifi ve Binboğa Yem Kooperatifi’nde çalışanların temmuz ayı maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle başlatılan grev üçüncü gününde. Sendika yetkilileri ve çalışanlar, Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürlüğü önündeki eylemlerinin ardından dün Başbakanlık önüne taşıdıkları eylemi bugün de sürdürdü.
Koop-Sen Başkanı Mehmetali Güröz, Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, Temmuz maaşlarının ödendiğini ancak maaş, sosyal hak ve menfaatlerle yönelik protokolün imzalanmadığını ve sadece bazı sözler verildiğini kaydetti. Üzerinde anlaşılan her noktanın imza altına alınmasını istediklerini kaydeden Güröz, “Eylemimiz devam edecek ta ki arkadaşlarımızı işten durdurmaktan vazgeçsinler” dedi.
İlgili kooperatiflerin yönetim kurullarının Sosyal Sigortalardan emeklilik hakkı kazanan 44 çalışanın işten durdurulması kararı aldığına işaret eden Güröz, Koop-Sen’in yasalara uygun hareket eden bir sendika olduğunu, bu nedenle yasalar ışığında herhangi bir çalışanın işten durdurulmasına karşı olduklarını ifade etti.
Kooperatiflerle ilgili Personel Tüzüğü'nün iş güvencesiyle ilgili maddesini okuyan Güröz, “Hangi personel olursa olsun hiçbir suretle işinden çıkarılamaz” dedi. Güröz, bir kişinin işten çıkarılmasına ses çıkarılmadığı takdirde, ileride “ters baktığı” gerekçesiyle başkalarının da işten çıkarılmasının önüne geçemeyeceklerini söyledi.
Mehmetali Güröz, emeklilik hakkı kazandığı gerekçesiyle işten durdurulmak istenen kişiler arasında da ayrımcılığa giderek, 7 kişinin durdurulmamasına karar verildiğine dikkati çekti.
Koop-Süt ve Zirai Levazım çalışanlarının süresi dolan toplu iş sözleşmesi yenilenmese dahi sözleşmenin tanıdığı hakların yasa gereği devam ettiğini anımsatan Güröz, sendika olarak toplu iş sözleşmesinin iyileştirilmesini istediğini belirtti.
Yönetimin iştiraklerin profesyoneller tarafından yönetileceğini dillendirdiğini kaydeden Güröz, bundan da her iştirake bir müdür atanacağının anlaşıldığını belirterek, yetkili makamlara dıştan atama yapılmasına karşı olduklarını ifade etti.
Güröz, yönetim kurulunu istifaya çağırdı.
-Tuğsal
Koop-Sen Genel Sekreteri Rifat Tuğsal ise, işten çıkarma konusunda “Aramızda feda edilecek bir tek kişi yoktur” dedi.
Yönetimin iki yıl istihdam yapmayacağı vaadini verdiğini ancak kendilerinin sözün kağıda dökülmesi taraftarı olduğunu kaydeden Tuğsal, yönetimden bir protokol imzalanması için teklif yapılmadığından, bu durumda güven duyulamayacağını ifade etti.
-Bengihan
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan da art niyetli bir yönetim anlayışı olduğunu söyledi.
Bengihan, bahse konu iştiraklerin işveren tarafından sıkıntıya sokulduğunu ancak bedelinin çalışanlara ödetilmek istendiğine işaret etti.
Söz konusu kooperatiflerin nasıl zarara uğratıldığına dair raporlar bulunduğuna işaret eden Bengihan, “Kurumu zarara sokanlar bedel ödemelidir” dedi.
Bahse konu kooperatiflerin zor durumda olmasının sorumluların siyasi ve yöneticiler olduğunu belirten Bengihan, “Kimse mağdur edilmemelidir çünkü kurumu bu duruma sokanlar çalışanlar değil, sizlersiniz” şeklinde devam etti.
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.