29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

KOMİTE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Komite Anayasa değişikliğini görüştü

21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:06

“Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite” dün Anayasa değişikliğini görüşmek üzere toplandı.

Toplantıya, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Komite Başkanı CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, komite üyeleri; CTP-BG milletvekilleri Tufan Erhürman ve Ömer Soyer Kalyoncu, DP-UG milletvekilleri Hasan Taçoy ve Esat Ergün Serdaroğlu, TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, KKTC Başsavcı Yardımcısı Muavini Behiç Öztürk, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütü emekli Genel Sekreteri Mehmet Öner Ekinci ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Sultan Tahmazoğlu Üzeltürk katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, komitenin Anayasa değişikliği konusunda uzun süreden beri çalışmalarını ciddiyet ve özveri ile sürdürdüğünü söyleyerek, komiteye ve değişikliklere katkı koyan, görüş hazırlayanlara teşekkür etti. Anayasa’nın değiştirilmek istenmesinde temel amacın toplumun yaşam kalitesini yükseltici yasalar yapmak olduğuna vurgu yapan Siber, “Anayasa değişiklikleri toplum yaşamına pozitif katkı yapacaksa bu değişiklikleri yapmak yasamanın temel görevi olmalıdır” diye konuştu.

Siber, Meclis İç Tüzüğü değişikliği yapmak istediklerinde, bazı maddelerde değişiklik yapmaya Anayasa’nın engel olduğunun görüldüğünü söyledi. Siber, birkaç gün içinde uzlaşılan konuların, komiteden Meclis’e gideceğini, onaylanarak geçen maddelerin referanduma sunulacağını anlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA