25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa20°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele20°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

“KOLAY ULAŞIM İÇİN”

“Kolay ulaşım için”

18 Nisan 2014 Cuma 13:22

Sermayenin talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararı hiçe sayılarak verilen tali yol iznine bakandan ilginç açıklama

 “Kolay ulaşım için”

 Rana SARRO

Lefkoşa- Girne anayoluna, tehlike arz eden ve yasal olmayan tali yol izni verilmesi konusunda görüşüne başvurduğumuz Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif, ilginç açıklamalarda bulundu.

Tali yol izninin, Boğaz mevkiinde bulunan Asok Mobilya Mağazası ve Lavinyum Sitesi’nin başvuruları ve ısrarlı talepleri üzerine verilmesi konusundaki konuşan Bakan Kâşif yapılan işin halkın ulaşımını kolaylaştırmak amacı taşıdığını savundu.

Gönyeli çemberinden Boğaz’a kadar olan yolda, 15 yıldan beri tali yollara giriş ve çıkışların, yol güvenliği açısından Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandığının hatırlatılması üzerine Kâşif,  yolun emniyetli yapılacağını ileri sürdü.

Yol talepleri sözleşmeye aykırı

Hatırlanacağı üzere söz konusu anayolun sağına ya da soluna inşa edilen tüm inşaatların anayola giriş ve çıkış olmayacağına dair sözleşme imzalanarak yapılmıştı. Ancak Asok ve Lavinyum, inşaatları tamamlamalarının ardından yaptıkları sözleşmeye aykırı olarak talepte bulunurken Karayolları Dairesi de yine sözleşme ve bakanlar Kurulu kararlarına aykırı bir şekilde tali yol inşaatına yeşil ışık yaktı.

Kâşif ise yapılan işi, “halka rahat ulaşım sağlama” gerekçesiyle savunarak şöyle konuştu:

“Eğer yaşayan insanlarımıza kolaylık sağlamayacaksak, insanımızın ulaşımını sağlamayacaksak, herhalde Ulaştırma Bakanlığı olarak iyi iş yapmış olmayız. Tabi bu ulaşımı da sağlarken, hem trafik emniyetini, hem de, insanımızın rahat ulaşımını sağlamak için de tüm teknik arkadaşlarımız teknik olarak çalışmalarını yapmıştır. Orada direk çıkış da verilmemiştir. Ayrılma emniyet şeridi yapılmıştır. Ayrılma emniyet şeridinden sadece o bölgeye bir giriş verilmiştir. O bölgeden anayola bir çıkış kesinlikle yoktur, olamaz da. Bu düşünceyle hareket edersek, anayollardan giriş verilmez diye, bu dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu otobanlarda dahi vardır. Anayollarımızdan kaçışların muhakkak olması inancındayız. Uluslar arası diğer ülkelerde otobanlarda bile, belirli çıkış güzergâhları yapılır, insanların diğer ulaşabileceği yerlere, daha rahat ulaşmasını sağlamak için.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA