02 Mayıs 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

KOÇAN BAŞKA EV BAŞKA

KOÇAN BAŞKA EV BAŞKA

12 Mayıs 2014 Pazartesi 15:38

Haspolat Belediye Evleri’nde fıkra gibi mülkiyet sorunu yaşanıyor. Sitede yaşayan bazı vatandaşların oturdukları ev ile sahip oldukları koçan birbirini tutmuyor.

SORUNLAR BÜYÜYOR

Lefkoşa’da ev sahibi olmayan, ihtiyaçlı vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) eski Başkanı Cemal Bulutoğluları tarafından kurulan evlerde sorunlar çığ gibi büyüyor. Belediye Evleri’nde adeta fıkraları andıran koçan polemiği yaşanıyor.

 

MALİYET BÜYÜDÜ

Vatandaşımızı kiradan kurtarmak ve çok düşük maliyetle ev sahibi yapmak amacı ile yürürlüğe giren proje sonrasında site sakinleri hem muhatap bulamamaktan, hem de döviz ile alınan bu evlerin kirasının altından kalkamadıklarından şikayetçi.

 

 

N KOÇAN İLE EV UYUŞMUYOR

Döviz kurunun sabitlenmesi için bir süre önce eylem yapan, ancak hükümetten bu konuda yanıt almayan vatandaşlar şimdi ise yaşadıkları evlerin koçanları ile ellerindeki koçanların birbirini tutmamasından şikayetçi. Sorunlu koçan sahibi site sakinleri, herhangi bir uyuşmazlık durumunda mağdur olmaktan korkuyor.

 

Taner ULUTAŞ

Haspolat Belediye Evlerinde sorun ve sıkıntılar bitmek bilmiyor. Türk Lirası karşısında büyük değer kazanan döviz, Haspolat Belediye Evlerinde ikamet eden dar gelirli aileleri maddi yönden büyük sıkıntıya soktu. Site sakinleri, satılan evlerin bir kısmındaki koçan yanlışlıkları ise vatandaşın tedirgin olmasına neden oluyor.

 

Belediye ve hükümet İlgilenmedi

KKTC’de, döviz karşısında eriyen Türk Lirasının getirdiği sıkıntılar nedeniyle bir süre önce eyleme giderek döviz kurunun sabitleşmesini isteyen Belediye Evlerinde ikamet eden vatandaşlara Lefkoşa Belediyesinin yanısıra belediye ile işbirliği içerisine girerek, evleri yapan, yabancı firmanın da yardımcı olmadığı öne sürülüyor. Oysa LTB’nin resmi internet sitesinde, Belediye Evleri ile ilgili, “Lefkoşadaki ev sahibi olmayan, ihtiyaçlı vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla Belediye Başkanımız Sn. Cemal Bulutoğluları tarafından kurulmuştur.  Amaç vatandaşımızı kiradan kurtarmak ve çok düşük maliyetle ev sahibi yapmaktır” ibaresi dikkat çekiyor.

 

VERİLEN KOÇAN BAŞKA EV BAŞKA

Lefkoşa Türk Belediyesinin özel bir şirket ile işbirliği içerisinde yaptığı  Haspolat Belediye evlerini döviz ile satın alan bazı vatandaşlar, kendilerine verilen evlerin koçanlarının de kendi evlerine ait olmadığını ve koçanda belirtilen evler dışında başka evlere yerleştirildiklerini belirtiyorlar.

 

KOÇAN BAŞKA KAT NUMARASI BAŞKA

Belediye Evlerinde ikamet eden bazı vatandaşlar, kendilerine verilen koçan suretlerinde, başka bir ev ile ilgili detaylar yazıldığına dikkat çekerken, ellerindeki koçandaki ev ile yaşadıkları evin ayni olmadığına vurgu yapıyorlar. Farklı koçan taşıyan vatandaşlar, herhangi bir uyuşmazlık veya ev ödemesinin tamamlanmaması durumunda büyük mağduriyet yaşayabileceklerine, mülkiyetleri ile ilgili daha büyük sorunların oluşabileceğine dikkat çekiyor. Vatandaşlar “evin sahibi taksitlerini ödemez ve mahkemeden evi tahliye et kararı çıkarsa, bu durumu nasıl çözeceğiz” yorumunu da yapıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA