KOAH'A KARŞI SAVAŞAN 12 DOĞAL MUCİZE
KOAH'a Karşı Savaşan 12 Doğal Mucize

10 Şubat 2022 Perşembe 23:02
Akciğerlerdeki hava keselerinin iltihaplanması durumu olan KOAH’ın ilk sinyali öksürüktür. Genellikle 45 yaş üzeri sigara kullanan kişilerde görülme riski yüksektir. KOAH’a iyi gelen doğal çözümleri derledik. Şifa olsun!
Okaliptüs Yağı: Okaliptüs yağının nefesi rahatlatıcı etkisi hastaya şifa vermektedir. Nefes darlığı yaşatan bu hastalığa karşı yapılacak doğal tedavilerden biri okaliptüs yağını göğüs bölgesine sürmektir.
Ginseng: Akciğerleri rahatlatan ginseng çayı KOAH için de etkilidir. Hastalar nefes alırken çok zorlanırlar bu durumda ginsengden faydalanabilirler.
Zerdeçal: KOAH’ın meydana getirdiği etkileri hafifleten zerdeçal, öksürüğü keserek göğüs kafesinin rahatlamasına yol açar. Zerdeçalı gün içinde yemeklerinizde tüketebilir, çayı içerek şifa bulabilirsiniz.
Keçiboynuzu Pekmezi: Solunum yolunu temizleyen keçiboynuzu rahat nefes alınmasını sağlar. KOAH tedavisi için her sabah 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketilmelidir.
Tere: Akciğerlerdeki iltihabı temizleyen bir bitki olan taze tereyi öğünlerinizde tüketmeniz önerilmektedir. Öksürük krizlerini dindiren tere, bronşların da rahatlamasına fayda sağlar.
Hatmi Çiçeği: Akciğerleri temizleyici bir etkisi bulunan hatmi çiçeğini KOAH etkilerini azaltmak için gün içinde 1 fincan tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeği çayı, öksürük ve nefes darlığı şikayetlerini sona erdirmektedir.
Ekinezya: Solunum hastalıklarına şifa olan ekinezya KOAH belirtilerini de hafifletmektedir. Akciğerin temizlenmesini sağlayan ekinezya ile kişi daha rahat nefes alabilir.
Kozalak Şurubu: Her gün aç karnına 1 kaşık doğal kozalak şurubu tüketilmesinin uzun vadede nefes açıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda kozalak şurubu bağışıklığı da güçlendirerek vücut direncini artırmaktadır.
Muz: Potasyum deposu olan muz akciğer fonksiyonlarını güçlendirici bir etkiye sahiptir. Mutluluk hormonunun salgılanmasını tetikleyen muz ile KOAH’ın yarattığı gerginlik de azaltılabilir.
Sarımsak: İltihapları temizleyen doğal bir besin olan sarımsak, hem hastalık semptomlarını hafifletir hem de hastalığa karşı doğal bir koruma sağlar. KOAH’dan dolayı yaşanan kuru öksürük ve nefes darlığı için çiğ sarımsak tüketebilirsiniz.
Zencefil: Hastalıktan korunmak için de zencefili öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Hastalığa yakalandıktan sonra doğal tedavilerden biri de zencefildir. Zencefil akciğerlerdeki iltihabı temizleyerek hastalığa karşı etkilidir.
SARAÇOĞLU’NDAN KOAH HASTALIĞI İÇİN İYİLEŞTİRİCİ KÜR
Yulaf samanı, KOAH’ın bitkisel tedavisi için İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilmektedir. Kumarin yönünden zengin bir kaynak olan yulaf samanı KOAH şikayetlerini azaltmaktadır. Bu besin, yeşil yulaf olarak isimlendirilir ve yeşilken hasat edilmelidir. Yeşilken toplanan yulaf samanı 50 derecede kurutularak kahvaltıda tüketilir.
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.