30 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa21°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

KKTC’YE MUHACERET AFFI GELİYOR

Kayıt dışına düşmüş yabancılara ‘muhaceret affı’ sağlayacak Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı birçok kişi tarafından heyecan ile bekleniyor.

KKTC’ye Muhaceret Affı Geliyor

18 Mayıs 2016 Çarşamba 09:18

Ülkede kayıt dışına düşmüş veya para cezalarını ödemedikleri için ülkeye girişlerine engel konuşan yabancıların beklediği ‘Muhaceret Affı’ konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner açıklama yaptı. Detay Gazetesi. Saner çalışma başlatmak üzere olduklarını kaydetti.

SIKINTILARI GÖRÜYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, göreve başlayalı henüz 15 iş günü olmadığını ancak çalışma yaşamındaki sıkıntıları farklı boyutlardan ve net şekilde gördüğünü belirtti.

Muhaceret affı konusunda ve iş dallarında ciddi sıkıntı var” diyen Saner, şunu ekledi:

“Muhaceret affının gerçekleşmemesinden dolayı bir insanlık suçu işliyoruz. Muhaceret affına takılan bir kimsenin kendi haklarını korumamasından ya da işverenin kendisine bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hatalı davranışlardan dolayı KKTC’ye turistik anlamda bile giriş çıkış yapamaması kabul edilebilecek bir yaklaşım değil. Bakanlığımız bu konuda birtakım çalışmalara yakın zamanda başlayacak.”

2014 YILINDA YAPILDI

2014 yılı sonunda geçen Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı, ülkede kayıt dışına düşmüş veya para cezalarını ödemedikleri için ülkeye girişlerine engel konulan yabancıların, bir asgari ücret ödeyerek YASAL hale girmelerine ilişkin düzenlemeler içeriyordu.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA