29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

KKTC'DEN DİREK KARADENİZ UÇUŞLARI BAŞLIYOR!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Karadeniz’e direk uçuşların 3 Ağustos’ta başlayacağını açıkladı.

KKTC'den direk Karadeniz uçuşları başlıyor!

28 Haziran 2016 Salı 18:08

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Karadeniz’e direk uçuşların 3 Ağustos’ta başlayacağını açıkladı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği aracılığı ile birçok kesimden gelen Karadeniz’e direk uçuşların başlatılması noktasındaki talebi değerlendiren Bakan Dürüst, Pegasus yetkilileri ile varılan anlaşma neticesinde, 3 Ağustos tarihinden itibaren, haftada 3 gün Ercan’dan Karadeniz’e direk uçuşların başlayacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Bakanlık görevine geldiği ilk günden beri, özellikle Karadenzi Kültür Derneği aracılığı ile Karadeniz’e direk hava yolu ulaşımının açılması yönündeki istek ve talepleri değerlendirdiklerini, konu ile ilgili olarak yoğun temaslar ve görüşmeler yaptıklarını, netice olarak da Pegasus Havayolları ile mutabakata varılarak, direk uçuşların başlatılması yönünde bir karar alındığını belirtti.

Dürüst, “KKTC’de yaşayan 18 bin Karadeniz kökenli vatandaşlarımızın ortak istenci ve talebi doğrultusunda, konuyu hemen değerlendirip, çalışmalar başlattık. Bu konuda Pegasus Havayolları yetkililerine, Karadeniz kökenli vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KKTC ile Karadeniz kültürünün buluşturulmasının, Karadeniz Kökenli KKTC vatandaşlarının aile bağlarının devamlılığı adına çok önemli bir adım olduğunu da vurgulayan Bakan Dürüst, Pegasus Havayolları yetkililerinin, başlatılacak direk uçuşların sürekliliğini de göz önünde bulundurduklarına da dikkati çekti.

Dürüst, Ordu-Giresun- Ercan arasındaki direk uçuşların başlatılmasına katkı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine, TC Büyükelçiliği’ne ve Pegasus Havayolları yetkililerine teşekkür ederek, Ağustos ayında başlayacak olan seferler ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilerin, turizm acentelerinden temin edilebileceğini belirtti.

Bakan Dürüst, KKTC’de yaşayan Karadeniz kökenli KKTC vatandaşlarına bayram öncesi sevindirici bir haber olacağını düşündüklerini belirterek, uçuşların hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA