23 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa22°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele22°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

KKTC'DEN 112, TC'DEN 30 FİRMANIN KATILACAĞI 'ULUSLARARASI' FUAR BAŞLIYOR

40. KKTC Uluslararası Fuarı cuma günü başlıyor. 19 Haziran’a kadar sürecek fuarın açılış töreni için Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci KKTC’ye geliyor.

KKTC'den 112, TC'den 30 firmanın katılacağı 'Uluslararası' Fuar başlıyor

08 Haziran 2016 Çarşamba 12:03

 

KKTC’den 112 ve Türkiye’den 30 firmanın ürün ve hizmetlerini sergileyeceği fuar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından açılacak.

Lefkoşa’da Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda yer alacak fuarın açılış töreni saat 19.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayacak.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesilecek ve stantlar gezilecek.

ZİYARET SAATLERİ

Fuar, cuma-cumartesi günleri 19.00-24.00; pazar ile perşembe arasındaki günlerde ise 19.00-23.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Sanayi Dairesi Fuarlar Şube Amiri Öcal Erten’den alınan bilgiye göre, yerli ve ithal ürün ve hizmetlerin tanıtımının yapılacağı fuar 3 bin metrekaresi kapalı toplam 10 bin metrekarelik açık alanda yer alacak.

ÇOCUKLAR İÇİN LUNAPARK… SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER…

Sosyal ve kültürel etkinliklerin de sunulacağı 10 günlük fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların eğlenmesi için lunapark açık olacak. Fuar katılımcıları ve ürün gruplarını içeren fuar kataloğu ise ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Sıcak satışın olmayacağı fuarda çeşitli etkinlikler, halk dansları gösterisi, canlı radyo ve TV yayınları yer alacak; ziyaretçi ve katılımcılara yönelik anket düzenlenecek.

Bu yıl fuar alanında yapılan çevre düzenlemesi ve yeni açılan “Açık Sergi Alanı” sayesinde, fuara katılıp, ürünlerini sergilemek ve ticari tanıtımını yapmak isteyen firma hem sayısında, hem de daha büyük yer talebinde artış olduğu; dolayısıyla daha büyük kapalı mekanlara ve açık sergi alanlarına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

KKTC’DEN 112, TC’DEN 30 FİRMA

40. KKTC Uluslararası Fuarı’na, KKTC’den 48 sanayici-imalatçı, 61 ithalatçı ve 3 tanıtım amacıyla toplam 112 firma ve kuruluş katılacak.

Türkiye firmalarının katılımı bu yıl da Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından organize edilecek ve 30 firma mal ve hizmetlerinin ticari tanıtımını yapacak. Türkiye standında Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin yer alacağı bir bilgilendirme standı kurulacak ve birliğin yayınları da sergilenecek.

Fuara katılacak Türkiye firmaları ile KKTC firmaları arasında mevcut ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve yeni işbirliği olanakları yaratılması hedefleniyor.

NELER SERGİLENECEK?

KKTC stantlarında bu yıl sergilenecek ürünler şöyle:

“Kıbrıs’a özgü el sanatları ve hediyelik eşya, inşaat ve yapı malzemeleri, mutfaklar, oturma grupları, mobilya, yatak takımları, banyo ve aksesuarları, beyaz eşya çeşitleri, soğutma sistemleri, müzik setleri, gıda ürünleri, temizlik malzemeleri, zirai tarım aletleri ve aksesuarları, alkollü alkolsüz içecekler, bilgisayar ve aksamları,  parke, bordür ve drenaj boruları, iç ve dış cephe boyalar, kimyasal ürünler, alçı dekorasyon ürünleri, güvenlik sistemleri, kameralar ve ekipmanları, çocuk oyuncakları, bisiklet, motosiklet ve aksesuarları, iş makineleri, parfüm ve kozmetik çeşitleri, oto bakım ürünleri, izolasyon malzemeleri, otobüs ve aksamları, büro malzemeleri, sigorta hizmetleri, bahçe ve garaj kapıları, bahçe telleri, dekorasyon amaçlı taşlar, bahçe havuzları ve mobilyaları, solar enerji sistemleri, iletişim hizmetleri, küçük ev gereçleri ve aksesuarları ve hafif çelik yapılar.”

Türkiye Cumhuriyeti stantlarında ise şu ürünler yer alacak:

“Ev ofis mobilyaları, alüminyum ofis bölme sistemleri, ev ve döşemelik tekstil ürünleri,  duş - küvet kabinleri, banyo - mutfak dolapları ve aksesuarları, paslanmaz çelikten mutfak eşyaları, kereste, parke lambiri vb. ahşap ürünleri,  endüstriyel tip soğutma reyonları, sünger yatak, baza, başlık ve yastık çeşitleri, porselen sofra eşyaları, gıda ürünleri.”

Geçen yıl yine aynı dönemde düzenlenen fuarı yaklaşık 55-60 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA