26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

KKTC ÜNİVERSİTELERİ CNN TÜRK’TE KONUŞULDU

KKTC üniversiteleri CNN Türk’te konuşuldu

03 Temmuz 2014 Perşembe 17:07

  • Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su Yrd. Doç. Dr. Asım VEHBİ CNN Türk'te katıldığı “Eğitim ve Başarı” programına konuk oldu. KKTC üniversitelerinin konuşulduğu programda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de tanıtımı yapıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Tanıtım Günleri kapsamında CNN Türk’te yayınlanan programa katılan Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi'nin fakülte ve bölüm tanıtımının yanı sıra KKTC'yi de yakından tanıttı. Vehbi:” Girne Amerikan Üniversitesi’nin 100’den fazla bölümü ve birçok fakültesi var. Son dönemde daha çok talep edilecek bölümlere bakacak olursak, Denizcilik, Havacılık, Sağlık Bilimleri Fakültelerimiz, Hemşirelik Yüksekokulu, Hukuk Fakültemiz çok ciddi talepler alıyor. Havacılıkla ilgili Pilotaj bölümümüz ve Sivil Havacılık Ulaştırma Bölümü ve denizcilikle ilgili Lojistik, Güverte gibi bölümlerimiz mevcut. Bu tür alanlarda mezun olan öğrencilerin işleri hazır örneğin pilotaja bakacak olursak çok ciddi pilot açığı var dünyada, aynı şekilde deniz kaptanlığına yönelik açık var. Bölgede olsun, Avrupa’da, Amerika Birleşik Devletlerinde olsun eğitim dili İngilizce olan bölümlerden mezun olan öğrenciler anında iş bulabiliyor… Bizim, Hong Kong, İngiltere, ABD gibi ülkelerde kampuslarımız var ve bir dönem yaz okulunda hiçbir ek ücret ödemeden öğrencilerimizi buralara gönderebiliyoruz,” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesinin yeni açılan bölümlerinden de bahseden Vehbi mimarlık ve mühendislik gibi önemli bölümlerin artan talepler doğrultusunda Türkçe bölümlerinin de açıldığının müjdesini verdi. Vehbi, Beşeri Bilimler Fakültesi Eğitim Fakültesi ile ilgili de detaylı bilgi aktardı.

Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi mezunlarının sadece Türkiye ve Kıbrıs'ta değil, tüm dünyada geçerli olan diplomaları ile yurt dışında da birçok noktada üst düzey yönetici olarak çalıştıklarını vurguladı. GAÜ’nün85 farklı  ülkeden öğrencisi olduğuna dikkat çeken Vehbi, “Bu öğrenciler kendi ülkelerine ya da başka ülkelerine dönüp gittikleri zaman diplomalarının yeterliliği yanı sıra bir de prestiji olması çok önemli. İşte o prestiji uluslararası standartlarda tanınan akreditasyon kuruluşlarıyla biz yapıyoruz, tüm bölümlerimiz akredite” diye konuştu.

“Kıbrıs’ta öğrenci olmak bir ayrıcalıktır….”

Ada’daki eğitim ve sosyal yaşamı da irdeleyen Vehbi, Ada'da öğrenci olmanın ayrıcalıklarını CNN Türk aracılığı ile öğrenciler ile paylaştı. Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurt dışında bulunan kampuslarından ve öğrencilerin sahip olduğu burs imkânlarından da bahseden Vehbi, Kıbrıs'ta Girne kampusunda öğrenci olmanın ayrıcalıklarını da anlattı. Yurt dışı kampuslara da değinen Vehbi, hemen her öğrencinin bir veya iki dönemini Hong Kong, Singapur veya İngiltere’de geçirebildiklerinin altını çizdi.

“Adada sosyal yaşama yön veriyoruz…”

Öğrencilerin sahip olduğu sosyal yaşam ve kampus içinde gerçekleştirdikleri akademik ve sosyal faaliyetlerden de bahseden Asım Vehbi, her yıl ortalama olarak günde bir buçuk etkinlik düzenlendiğini ve Türkiye’deki sosyal yaşamdan çok daha yoğun bir sosyal ve kültürel ortamın Kıbrıs'ta Girne Amerikan Üniversitesi’nde mevcut olduğunu kaydetti. Vehbi, “Girne zaten adanın turistik merkezi olması dolayısıyla GAÜ öğrencileri, adadaki diğer üniversitelere oranla avantaj yaşıyorlar diye düşünüyorum” dedi.

Vehbi, öğrencilerin akademik programlara bağlı olarak gerçekleştirmiş oldukları sosyal sorumluluk projelerinden de bahsederek bu projelerle ilgili bilgi verdi. Girne Amerikan Üniversitesi ve GAÜ'nün Fakülte ve bölümlerinin tanıtıldığı yayın yarın CNN Türk ‘Ece Karaboncuk ile Eğitim ve Başarı” programında saat 16:00'da devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA