28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ, KOORDİNASYON OFİSİ İÇİN ONAY İSTEDİ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, “TC-KKTC Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın ivedilikle onaylanarak, yürürlüğe konulmasını istedi...

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Koordinasyon Ofisi için onay istedi

06 Haziran 2016 Pazartesi 13:28

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, “TC-KKTC Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın ivedilikle onaylanarak, yürürlüğe konulmasını istedi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır ambargolar altında, zor koşullarda faaliyet sürdüren Kıbrıs Türk spor kulüplerinin, gençlik örgütü ve derneklerin mağduriyetlerinin bir nebze giderilebilmesi için anlaşmanın ivedilikle onaylanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Aygün, 12 Mart 2014 tarihinde imzalanan söz konusu anlaşmanın Cumhuriyet Meclisi’nce onaylanmaması sebebiyle halen yürürlüğe giremediğine dikkat çekerek, söz konusu anlaşmada sadece KKTC’nin onaylayacağı program ve projelerin Türkiye Cumhuriyeti tarafından destekleneceğini ifade etti. “Yani son söz sahibi KKTC’dir. Ülkemizde bu kadar spor ve kültür altyapısı eksikliği varken Türkiye ile olan ilişkilerde sürekli ideolojik çukurlar yaratmanın ülkemizin ilerlemesinin önündeki en büyük engel olduğunu düşünüyoruz” diyen Aygün, anlaşmanın onaylanmasıyla  hem gençlere, hem de hayatın bütün zorluklarını yaşamlarında hisseden engellilere yönelik projelerin, siyasi çıkarlardan arındırılarak hızlı bir şekilde hayata geçeceğine inanç belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA