19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

KKTC CUMHURBAŞKANI'NDAN TC-İSRAİL YORUMU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Kıbrıs ve bölgemiz için önemli” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan TC-İsrail yorumu

28 Haziran 2016 Salı 10:39

 

Akıncı, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde, İsrail ve Kıbrıs doğal gazının birleştirilerek borularla Türkiye ve oradan Avrupa’ya yönlendirilmesinin tüm tarafların yararına olacak en gerçekçi proje olduğunu” vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklaması şöyle:

"Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerinin normalleşmesini ve Rusya ile benzer bir sürecin başlatılmış olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu gelişmeleri, sadece Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile olan ikili ilişkileri açısından değil, aynı zamanda büyük sorunlarla boğuşan bölgemizde istikrarın sağlanması yönünde önemli adımlar olarak da nitelendiriyorum.
 
Bunun ötesinde, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi, öteden beri önemsediğim Doğu Akdeniz’deki doğal gaz konusunda yeni işbirliği olanaklarının ortaya çıkmasını da beraberinde getirmektedir. Bu gelişmenin yansıra, Kıbrıs sorununu çözmeyi başarmamız halinde, İsrail ve Kıbrıs doğal gazının birleştirilerek borularla Türkiye ve oradan Avrupa’ya yönlendirilmesi, tüm tarafların yararına olacak en gerçekçi proje durumundadır.
 
Kıbrıs Türk halkı adına müzakereleri yürüten Cumhurbaşkanı olarak, en başta Kıbrıs’taki iki halkın eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacakları federal bir çözüm için uğraş verirken, bu çözümün bölge istikrarına yapacağı katkı ve sağlayacağı faydaları da gözden uzak tutmamak gerektiğinin altını çizmek istiyorum".

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA