28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

KİTAP FUARI BAŞLADI

Kitap fuarı başladı

27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:20

Kitapseverlerin binlerce kitapla buluştuğu, birçok konunun panellerde tartışıldığı ve imza günlerinin yer aldığı Işık Kitabevi’nin 27. Kitap Fuarı, önceki akşam başladı.

“Değişim; Yeni Birey, Yeni Siyaset, Yeni Kültür, Hangi Yeni?” ana temasıyla düzenlenen fuar, Lefkoşa’da Gençlik Merkezi’nin faaliyet gösterdiği Kızılbaş Kilisesi’nde 5 Eylül’e dek sürecek. Onur konuğunun Kıbrıs Rum Yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliu’nun olduğu fuarda, dün akşamki açılışta Koop Süt’e “Onur Ödülü”  verildi.

Kitap fuarının açılışına aralarında 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın da bulunduğu kitapseverler katıldı.

MERLEN: “FUAR BOYUNCA DEĞİŞİMİ TARTIŞACAĞIZ”kitap fuar

Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen, Kitap Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, güncel ve toplumsal sorunlarla bağlantılı olarak “değişim” konu başlığını seçtiklerini ve bu konuyu fuar boyunca tartışacaklarını söyledi.

Merlen, bu yılki onur ödülünü özelleştirilmekle karşı karşıya kalan Koop Süt’ün, kooperatiflerin ve çalışanlarının gayretiyle yaşatılması nedeniyle Koop-Süt’e verme kararı aldıklarını belirtti.

Fuar programı hakkında bilgi veren Merlen, katkıda bulunanlara da teşekkür etti.

HARMANCI: “DEĞİŞİM, SOLUN ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMESİ GEREKEN BİR OLGU”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, kitap fuarının ana teması olan “değişim” olgusunu, solun da çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Harmancı, böylece yeni siyasetin nasıl kurgulanması gerektiği konusunda fikirler üretileceğini kaydetti.

27. yılına ulaşan Işık Kitap Fuarı’nın onur ödülünün verildiği Koop Süt’ün, kötü örnekler yanında bazı kurumların nasıl ayakta kaldığını gösteren güzel bir örnek olduğunu anlatan Harmancı, fuarı düzenleyen Işık Kitabevi’ni kutladı.

TALAT: “KOOP-SÜT’E VERİLEN ÖDÜL ÇOK ANLAMLI”kitap fuar1

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise ilkine de katıldığı Işık Kitabevi Kitap Fuarı’nın bu kadar devam edeceğini ilk yıllarda düşünmediğini belirterek, fuarın Kıbrıs Türk kültür ve sanatına önemli bir katkı olduğunu söyledi; bu başarıyı gösteren kitabevini kutladı.

Mehmet Ali Talat, istikrarlı çabaları ve yayınlarıyla bugünlere ulaşan Işık Kitabevi’nin bu yıl Koop-Süt’e verdiği ödülün çok anlamlı olduğunu vurgulayarak Koop-Süt’ün zor bir şeyi başardığını ve ülkenin önemli bir değeri olduğunu söyledi.

KOOP-SÜT VE KOOP-SEN’E PLAKETLER

Fuarın açılışında daha sonra Koop-Sen Başkanı Mehmet Ali Güröz’e 2. Cumhurbaşkanı Talat; Koop-Süt Müdürü Salih Yücesoylu’ya da LTB Başkanı Harmancı tarafından onur ödülü plaketleri takdim edildi.

Açılışta Ataman Kınış ve Destine Talu müzik dinletisi de sundu.

Toplam 9 panel ve söyleşinin yer alacağı Işık Kitabevi 27. Kitap Fuarı’na, Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Sinan Akyüz cumartesi sabahı imza günüyle, aynı akşam ise söyleşisiyle konuk olacak. Kitap fuarında, Kıbrıslı Türk yazarların yeni çıkan kitapları da okurlarla buluşuyor.

5 Eylül’e dek sürecek fuar boyunca tüm kitaplar yüzde 10 indirimli satılıyor. Fuar pazar günü dışında 10.00-13.00 ve 17.00-24.00 arasında; pazar günü ise 17.00-24.00 arasında açık olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA