28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

KISA SAÇ TRAVMADAN KORUYOR

Kısa saç travmadan koruyor

05 Temmuz 2013 Cuma 16:57

Uzmanlar kısa saç modellerini tercih etmenin saçları travmalara karşı koruyacağını, şampuan temas süresini kısaltarak daha iyi durulanmasını sağlayacağını kaydetti.

Jessica-Alba-Sexy-Short-hair[1]Uzmanlar yaz aylarında havuz ve deniz suyu ile ultraviyole ışınların saç tellerini yıprattığını belirterek, saçlarda meydana gelen mini travmaların dökülmeye yol açabileceğine işaret ediyor.

Yaz mevsiminde saçların kısa tutulması gerektiğ kaydedilirken , "Kısa saç modellerini tercih etmek, saçlarımızı hem travmalara karşı korur hem de şampuan temas süresini azaltarak, daha iyi durulanmasını sağlar. Böylelikle saçlarımızı olası travmalara karşı koruyarak saç diplerini sağlıklı tutmuş oluruz" yorumunda bulunuyor.

Uzmanlar saçların doğal yöntemlerle kurutulması gerektiğini vurgulayarak, şu önerilerde bulundu:

"Saç kurutma makinelerinin manyetik ve termal hasarına karşı saçları havlu ile iyice kurulamak daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca saç köklerine uygun şampuanı kullanmak da saç sağlığı açısından önemli bir faktördür. Özellikle yaz mevsiminde biotin, çinko, lesitin ve metionin gibi vitamin ve aminoasit içeren şampuanların kullanılması, yıpranmaya karşı iyi bir önlem olacaktır."

Saç sağlığı için bakım kremleri bulunduğuna da dikkati çeken uzmanlar denize ve havuza sık giren kişilerin saçlarına bakım kremi uygulamalarını tavsiye etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA