19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

KİRALIK ARAÇ KRİTERLERİ DEĞİŞİYOR!

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun talimatlarıyla KKTC’deki kiralık araçlara belli bir standart getirilmesi için başlatılan çalışmalar ivme kazandı.

Kiralık araç kriterleri değişiyor!

09 Mart 2016 Çarşamba 11:44

Kiralık araçlara standart getirmeyi ve yeni kiralık araç izinlerinin yeniden düzenlenmesini hedefleyen çalışmalar kapsamında, Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu Başkanlığı tarafından taslak olarak yeni kiralık araç başvuru kriterleri belirlendi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Kiralık Araç İşletmecileri Birliği yöneticileri ile görüşerek, belirlenen taslak kriterleri paylaştı. 

Kiralık Araç İşletmecileri Birliği Genel Sekreteri Halim Kahveciler ile Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Otçuoğlu’nun hazır bulunduğu görüşmede, belirlenen taslak kriterler ile sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Görüşmede, kiralık araçların karıştığı ve son dönemlerde artış gösteren trafik kazaları ile yabancı uyruklu öğrencilere araç kiralanması konuları üzerinde de duruldu ve sektör temsilcileri; tüm bu sorunların aşılması ve sektöre standart gelmesi için yeni kriter getirilmesine destek verdiklerini belirtti.

Görüşmede, ayrıca, yeni kiralık araç başvuru kriterlerinin belirlenmesinde sektörün de görüşlerini almak için ortak çalışma grubu oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı.

Kiralık araç işletmeciliğinin belli standartlara ulaşabilmesi için denetlemeler de artırılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA