KİPRİANU DÜN ATİNA’DA ÇİPRAS’LA GÖRÜŞTÜ
Gazeteye göre Atina’ya hareket etmesinden önce Larnaka Havalimanında açıklama yapan Kiprianu, Çipras’la Türkiye’ye gidişi öncesinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

22 Kasım 2018 Perşembe 16:15
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşmek için, Atina üzerinden İstanbul’a gitmek amacıyla dün adadan ayrıldığı ve bu çerçevede dün uğradığı Atina’da, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüştüğü haber verildi.
Haravgi gazetesi “Güvenlikle İlgili Türk Tezleri İlk Elden” başlıklı haberinde, AKEL Genel Sekreteri Kiprianu’nun yarın Çavuşoğlu’yla baş başa görüşeceğini ve Kiprianu’nun Türkiye’nin güvenlik ve garantiler konusundaki niyetlerini ilk elden dinlemek için, Türkiye Dışişleri Bakanıyla doğrudan temas yolunu seçtiğini yazdı.
Gazeteye göre Atina’ya hareket etmesinden önce Larnaka Havalimanında açıklama yapan Kiprianu, Çipras’la Türkiye’ye gidişi öncesinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
Çavuşoğlu’yla yapacağı görüşme konusunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Ulusal Konseyi bilgilendirdiğini de ifade eden Kiprianu, ilgili bir soruya ise yanıtında “kendisinin Rum tarafının müzakerecisi olmadığını ve Sayın Çavuşoğlu’yla müzakere etmesinin söz konusu olmadığını” dile getirdi.
Özellikle güvenlik konularıyla ilgili Türk tezlerini bizzat Çavuşoğlu’nun ağzından duymak istediğini ifade eden Kiprianu, kendisinin ise Çavuşoğlu’na, hem güvenlik konuları, hem de diğer konulara ilişkin AKEL’in tezleri ile Ulusal Konsey’in kararlarını ileteceğini söyledi.
Çipras’la dün gerçekleştirdiği görüşme konusunda ise memnuniyet belirten Kiprianu, Çipras’la uzun süren ve oldukça esaslı bir görüşme yaptıklarını, görüşme esnasında Kıbrıs sorunundaki mevcut durumla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Kiprianu, görüşmede, çözüm çerçevesi konusunda ezelden beri sahip oldukları tezleri, aynı zamanda izlenmesi gereken taktiği yeniden teyit ettiklerini ifade etti.
Partisinin “Türk saldırganlığı” konusundaki endişelerini de ifade eden Kiprianu, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin iradesini samimiyetle her gün teyit etmesi gerektiğinde ısrar etmelerinin sebebinin bu olduğuna da işaret etti.
Kiprianu, Türkiye’nin bu konuda etkisiz hale getirilmesinin tek yolunun, Kıbrıs sorununun çözümünün, üzerinde hem fikir olunan temelde ve mümkün olan en kısa zamanda gerçekleşmesini istedikleri konusunda ikna etmeleri olduğunu da dile getirdi.
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in açıklamaları konusunda ise Kiprianu, Anastasiadis’in son yıllarda gösterdiği çelişki ve tutarsızlıklarla başarılan tek şeyin, Türkiye’ye hedeflerini ileriye götürmesi konusunda kolaylık sağlanması olduğunu iddia etti.
Anastasiadis’in “hayal dünyasında yaşayanların uyanmasını umduğunu” belirttiği açıklaması konusunda ise Kiprianu, AKEL’in uykuda olmadığı gibi, halkın da hayal dünyasında olmadığını düşündüğünü belirtti.
Anastasiadis’in 45–50 yıldır politikanın içinde olmasının akabinde, halkın hayalci olmadığını keşfetmesinden ötürü endişeli olduğunu dile getiren Kiprianu, Anastasiadis’in 2004 yılında Annan Planına ne dediğiyle kıyaslandığında, bunun oldukça endişe verici olduğunu ekledi.
Kiprianu’yla ilgili haberler Alithia’da “Güvenlikle İlgili Tezlerini Dinlemek İstiyorum”, Fileleftheros’ta ise “Güvenlik Masada” başlığıyla yer buldu.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.