23 Aralık 2025
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C

KİMLİKSİZLER, BAŞKANLIK OFİSİ DİPLOMATİK İŞLER MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

​​​​​​​Kimliksizler Derneğinden bir heyet, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı binasında, Diplomatik İşler Müdürü Marilena Raouna ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kimliksizler, Başkanlık Ofisi Diplomatik İşler Müdürü İle Görüştü

04 Ekim 2023 Çarşamba 13:12

Karma evlilik çocuklarına yapılan ayrımcılığın ve hak ihlallerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı görüşmede, bir süre önce basına yansıyan açılımların neler olacağı da soruldu. İçişleri Bakanlığı’nda bekleyen 4000’e yakın vatandaşlık başvurusu olduğunu söyleyen  Raouna, bu dosyaların yasal kategorilere göre incelemeye başlanacağını belirtti.

Konunun insan hakları ve özellikle çocuk hakları bakımından yarattığı mağduriyetlerin dile getirildiği toplantıda, Sayın Rauna, detayları Başkan’a  aktaracağını ve bu insani sorunun çözülmesi için çaba göstereceklerini belirtti. Ayrıca derneğimizle iletişim halinde olmak istediklerini de vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözümü halinde karma evlilik mağdurlarının sorunlarının tümden çözüleceğini de ifade eden Sayın Marilena Raouna, Başkan’ın bu yönde girişimleri olduğunu ekledi.

Kimliksizler, Kıbrıs Cumhuriyeti makamları ile yaptıkları bu önemli temasın ardından, yeni temaslarına ve baskı yaratmak adına eylem ve etkinliklerine devam edecek. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA