20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

KİLİSEDEKİ AĞIL KALDIRILIYOR!

Kilisedeki ağıl kaldırılıyor!

06 Mayıs 2014 Salı 17:49

“ Mandırada ayin” haberi Vakıflar İdaresini harekete geçirdi.

 

Kilisedeki ağıl kaldırılıyor!

Akdeniz Köyü’nde Kilisenin etrafındaki arazi, Vakıflar İdaresi Eski Yönetimi tarafından 2 yıllığına bir vatandaşa kiralandı. Ancak tarım amaçlı kiralanmasına karşın kiracı kilise avlusuna ağıl yaptı…

Akdeniz’deki kilisede yapılan ayini izlemek üzere giden Detay muhabirinin haberini ihbar kabul eden Vakıflar İdaresi, amacı dışında kullanıldığı ve ‘Kutsal bir mekânın ahır haline getirildiği’ gerekçesiyle, arazinin tahliyesi için gerekli yasal işlemi başlattı.

Rana SARRO

Akdeniz Köyü’nde Agia İrini Kilisesi’nin etrafındaki araziye ağıl kurulduğu ve kutsal mekânın çevresinde kötü bir görüntü teşkil ettiği yönündeki Detay Gazetesi’nin, ‘Mandırada ayin’ başlıklı haberi, Vakıflar İdaresi tarafından ihbar kabul edildi.

Vakıflar İdaresi Eski Yönetimi tarafından kiralanan Kilisenin etrafındaki arazinin tahliyesi için gerekli işlemler başlatıldı.

“Vakıflar’dan kiralandı”

Akdeniz Köyü’nde Kilisenin etrafındaki arazi, Vakıflar İdaresi eski yönetimi tarafından 2 yıllığına bir vatandaşa kiralandı. Ancak arazinin amaçları dışında kullanıldığı önceki gün Kilise’yi ziyarete gelen köyün eski sakini Rumlar’ın ayinini takip eden Detay muhabirinin haberiyle ortaya çıktı.

‘Mandırada ayin’ başlıklı haber üzerine gazetemiz muhabirine ulaşan Akdeniz’de sakin Tarık Bozalan, ağılın bulunduğu arazinin koçanlı malı olduğunu savunarak, haberi yalanladı.

Bozalan’ın yalanlaması üzerine görüşlerine başvurulan Vakıflar İdaresi yetkilileri ağılın bulunduğu Kilise’nin etrafındaki arazinin, Vakıflar İdaresi Eski Yönetimi tarafından

Sultan Bozalan isimli kişiye Vakıflar İdaresi Eski Yönetimi tarafından 2 yıllığına kiralandığını açıkladı.

.

“Ağıl yapılması için verilmedi”

‘82/1 parsel numaralı’ Kilise’nin etrafındaki, ‘2 dönüm 3 evleklik X-39.E2, 80/ 1 parsel numaralı’ arazinin; 1 Eylül 2012- 31 Ağustos 2014 tarihleri için, ekip biçme amaçlı kiralandığının görüldüğünü kaydeden Vakıflar İdaresi yöneticileri, söz konusu arazinin ağıl veya başka bir amaçlı kullanım için verilmediğini belirtti.

“Tahliyesi için gereken yapılacak”

Bahse konu arazinin amacın dışında kullanıldığının anlaşıldığını işaret eden Vakıflar İdaresi yöneticileri, ‘kutsal bir mekânın, ahır haline getirildiği anlaşılıyor ayrıca bizim dönemimizde böyle bir kiralama işlemi kesinlikle yapılmazdı” diye konuştu.

Sözleşmeye aykırı davranıldığından dolayı, bugün gerekli işlemlerin başlatılacağını ve buranın tahliyesi için ne gerekirse yapılacağını gazetemize bildirilen Vakıflar İdaresi; Kilise’nin bakım ve temizliği için gerekenin yapılacağının da sözünü verdi.

Rumlar ağıl manzarasıyla karşılaştı

Detay’ın dünkü ‘Mandırada ayin’ başlıklı haberinde; Akdeniz Köyü’nde Agia İrini Kilisesi’nin restore edildiği bilgisini alarak köye gelen Rumlar’ın, harabe halindeki kilisede ayin yaptıkları belirtilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA