KIBRIS'TA İNTERNET ÜZERİNDEN FUHUŞ PAZARLIĞI
“Kıbrıs’ta yaşanan Kıbrıs’ta kalır” sloganı ile faaliyet gösteren internet sitelerinde uçak biletinden, havaalanı ile gece kulübü arası ulaşım, otel rezervasyonu, talep edilmesi halinde lüks araç kiralama ve birçok “paket hizmetler” sunuluyor.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 10:50
Suna ERDEN
İnternet üzerinden eskort kız olarak nitelendirilen kadınları, jigolo erkek olarak adlandırılan erkekleri ve gece kulüplerinin tanıtımlarını yapan kişi veya kişilerin son zamanlarda kişisel elektronik posta adreslerine gönderdikleri davet postaları hem şaşırtıyor hem de rahatsız ediyor.
Kadınların eşya gibi tanımlandığı “Kıbrıs’ta ‘250 adet’ model eskort kızımızla gecelere akmak ister misiniz”? “Kaçamak sizin de hakkınız” şeklinde gönderilen elektronik postalarda müşteri ile kızlar arasındaki iletişimi sağlayacak olan şahsın ismi ve telefon numarası da bulunuyor. Ceza Yasası’nda 2014 yılında yapılan değişiklikle on sekiz yaşından büyük kişilerin kendi iradeleri ile para karşılığında cinsel ilişkiye girmeleri yani “fuhuş” suç olmaktan çıkarılsa da bir kişiye rızası olsun ya da olmasın “fahişelik” yaptırmanın suç sayılacağı, fuhuşa teşvik suçunun 3 yıl hapis cezası öngördüğü belirtiliyor. Ayrıca genelev çalıştıran, yöneten, yönetilmesine yardımcı olan gazino, bar, gece kulübü ve benzeri eğlence mekânlarında fuhuş yaptıran, bu mekânları yöneten, yönetilmesine katılan veya yardımcı olan bir kişinin ağır bir suç işlemiş olacağına, mahkûmiyeti halinde beş yıla kadar hapis cezasıyla ve ayrıca para cezasıyla cezalandırılabileceğine dair düzenleme yer alıyor. Buna rağmen internet üzerinden fuhuşa aracılık yapanların kişilere elektronik posta gönderecek kadar rahat davranmaları bu kadarı da olmaz dedirtiyor.
KIBRIS’TA YAŞANAN KIBRIS’TA KALIR
İnternet üzerinden KKTC’de faaliyet gösteren gece kulüplerinin “eskort” olarak nitelendirilen kızların ve jigolo olarak adlandırılan erkeklerin reklamlarının yapıldığı bilinen bir gerçek. “Kıbrıs’ta yaşanan Kıbrıs’ta kalır” sloganı ile faaliyet gösteren internet sitelerinde uçak biletinden, havaalanı ile gece kulübü arası ulaşım, otel rezervasyonu, talep edilmesi halinde lüks araç kiralama ve birçok “paket hizmetler” sunuluyor.
Eskort kız tanıtımında, kızların yabancı uyruklu olduğu, çalışma izni ile KKTC’de bulundukları ve haftada bir gün cinsel sağlık kontrolünden geçirildikleri belirtiliyor. Eskort kızlarla her türlü eğlence ortamına girileceğine dair tanıtım yapılırken, Kıbrıs gece hayatının kadınlar için de cezbedici olduğu belirtilerek jigolo erkek reklamı da yapılıyor.
SEKS PAZARLAMASI
Gece kulüplerinin de tek tek tanıtıldığı internet ortamında, açılış saatinden kapanış saatlerine, orada çalışan kızların uyruklarına, konsomatrislerin ne kadar sıklıkla sağlık kontrolünden geçirildiğine, polisin gece kulüplerine baskın yapıp yapmadığına, kızlarla nasıl bir eğlence ortamı oluşturulacağına dair tüm detaylar veriliyor. Açık ve aleni bir şekilde internet üzerinden yapılan seks pazarlamasında KKTC âdete bir gece kulüpleri ülkesi olarak tanıtılıyor. Seks pazarlayan internet sitelerinde iletişim numaraları, organizatörün kim olduğu belirtiliyor ve KKTC’ye gelip gece alemi yaşamak isteyenlerin ilgili şahıslarla temasa geçmesi isteniyor.
KADIN DEĞİL “ADET”
Çeşitli isimler altında faaliyet gösteren bu internet sitelerinin birkaç yıldır faaliyetlerini sürdürdükleri bilinen bir gerçek olsa da son zamanlarda bazı şahısların kişisel elektronik posta adreslerine gönderilen mesajlar bu kadarı da olmaz dedirtiyor. Kadınların eşya gibi tanımlandığı “Kıbrıs’ta ‘250 adet’ model eskort kızımızla gecelere akmak ister misiniz”? “Kaçamak sizin de hakkınız” şeklinde gönderilen elektronik postalarda müşteri ile kızlar arasındaki iletişimi sağlayacak olan şahsın ismi ve telefon numarası da bulunuyor.
PES DOĞRUSU
Ceza Yasası’nda 2014 yılında yapılan değişiklikle on sekiz yaşından büyük kişilerin kendi iradeleri ile para karşılığında cinsel ilişkiye girmeleri yani “fuhuş” suç olmaktan çıkarılsa da, bir kişiye rızası olsun ya da olmasın “fahişelik” yaptırmanın suç sayılacağı, fuhuşa teşvik suçunun 3 yıl hapis cezası öngördüğü belirtiliyor. Ayrıca genelev çalıştıran, yöneten, yönetilmesine yardımcı olan, gazino, bar, gece kulübü ve benzeri eğlence mekânlarında fuhuş yaptıran, bu mekânları yöneten, yönetilmesine katılan veya yardımcı olan bir kişinin ağır bir suç işlemiş olacağına, mahkûmiyeti halinde beş yıla kadar hapis cezasıyla ve ayrıca para cezasıyla cezalandırılabileceğine dair düzenleme yer alıyor.
Yasada“ Fahişelik Yaptırma, Fahişelik Yapılmasına Yardımcı Olma veya Aracılık Etme” suçları da 7 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezaları ile cezalandırılması öngörülüyor. İnternet üzerinden yapılan tanıtım ve reklamlarla fuhuşa teşvik, aracılık suçları alenen işlenirken internet üzerinden fuhuşa aracılık yapanların kişilere elektronik posta gönderecek kadar rahat davranmaları bu kadarı da olmaz dedirtiyor.
kaynak:starkibris.net
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.