KIBRISLI TÜRKLERİN EVLERİ KONTROL EDİLECEK
Güney Lefkoşa’da surlar içinde bulunan bir Kıbrıslı Türkün evinin daha önceki gün sabah saatlerinde yıkıldığı, bu olay sonrasında özellikle Lefkoşa’daki Kıbrıslı Türklerin evlerinin sağlamlığının kontrolden geçirilmesi kararı alındığı bildirildi.

08 Mart 2019 Cuma 10:50
Güney Lefkoşa’da surlar içinde bulunan bir Kıbrıslı Türkün evinin daha önceki gün sabah saatlerinde yıkıldığı, bu olay sonrasında özellikle Lefkoşa’daki Kıbrıslı Türklerin evlerinin sağlamlığının kontrolden geçirilmesi kararı alındığı bildirildi.
Politis gazetesi, “Tüm Kıbrıslı Türk Evlerine Kontrol” başlığı altında verdiği haberinde, Güney Lefkoşa’da surlar içinde bulunan, bir Kıbrıslı Türk evinin dış duvarının yıkıldığını belirterek, bu olayın tüm Kıbrıslı Türk evlerinin kontrolden geçirilmesini gündeme getirdiğini yazdı.
Gazete, Lefkoşa surları içinde “Arsinois” caddesinde yer alan Kıbrıslı Türk evinin tahsis edilen kişi tarafından marangoz atölyesi olarak kullanıldığını ve binanın iç kısmında bazı düzenlemelerin yapıldığını belirtirken, binadan zaman zaman çatırdama sesleri geliyor olmasına karşın herhangi bir önlem de alınmadığını aktardı.
Rum İçişleri Bakanlığı Kıbrıs Türk malları idaresi müdürü Makis İkonomidis ise, konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu binanın daha önce kontrol edilerek dış duvarının tahtalarla desteklendiğinin görüldüğünü ve binanın dayanabileceğini düşündüklerini belirtti.
Bazıları 70 yaşından daha eski olan bu tip binalarda her an sorunlar çıkabileceğini öne süren İkonomidis, bu tür durumları anında tespit etme ve onarma konusunda ellerinden geleni yapmakta olduklarını da savundu.
İkonomidis, 6 bin Kıbrıslı Türk evi ve 3 bin iş yerinin iadesinden sorumlu olduklarını ve uygulamaya koyacakları plan çerçevesinde bu binaların tümünün kontrol edilmeye başlanacağını belirtirken, kontrollere Lefkoşa surlar içindeki binalardan başlanacağını vurguladı.
Gazete, bir kısmı yıkılan binanın yıkım çalışmalarının sürmesi sebebiyle söz konusu yolun iki gündür kapalı olduğunu, şu an için sadece ön kısmı yıkılan binanın tamamının yıkılmasına gerek olup olmadığına ise gerekli kontroller sonrasında karar verileceğini aktardı.
BAF BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AKEL’E SERT YANIT
Öte yandan Filleleftheros gazetesi, Baf Belediye Başkanı Fedon Fedonas’ın, kendisini belediye sınırları içerisinde bulunan Kıbrıs Türk taşınmazlarını “keyfine göre kullanmakla” suçlayan AKEL’in Baf Örgütü’ne sert yanıt verdiğini yazdı.
Habere göre Baf Belediye Başkanı Fedon Fedonas, AKEL’in kendisine yönelik suçlamalarının gerçekleri yansıtmadığını ve çok yakında hangi siyasilerin ve partilerin kendisinden Kıbrıs Türk taşınmazlarına ilişkin taleplerde bulunduğunu açıklayacağını söyledi.
Fedonas, belediye olarak sadece bir Kıbrıslı Türk taşınmazını kullanma taleplerinin bulunduğunu, belediye tarafından ise 3 Kıbrıslı Türk taşınmazının, gerekli tüm izinler alındıktan sonra yıkıldıklarını iddia etti.
Fedonas ayrıca, tüm iddialara yanıt verebilecek belge ve fotoğraflara da sahip olduğunu belirterek konuya ilişkin tüm bilgileri yakın zamanda açıklayacağını sözlerine ekledi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.