KIBRISLI TÜRKLERDEN AMERİKA'DA BÜYÜK BAŞARI!

07 Nisan 2015 Salı 11:29
KKTC’de çekilen ve yönetmenliğini Doğuş Özokutan Çiftcioğlu ile Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa film, dünyanın en eski bağımsız film festivallerinden biri olan “Worldfest-Houston”dan ödül kazandı. Filmin yönetmenleri, ABD’nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde 10–19 Nisan tarihleri arasında bu yıl 48’incisi gerçekleştirilecek “Worldfest-Houston” adlı festivale davet edildi. Festivalin kısa film bölümünde yarışan “Olağan Denemeler”in hangi kategoride ödüle layık görüldüğü ise ödül töreninde açıklanacak.

Filmin yönetmenleri Çiftçioğlu çifti ile başrol oyuncusu Hatice Tezcan, festivalin ödül töreni için ABD’ye gidiyor.
Dünyanın en büyük film festivallerinden biri olarak kabul edilen “Worldfest-Houston”, Steven Spielberg, George Lucas, Ang Lee, Ridley Scott, The Coen Brothers, David Lynch ve Brian De Palma gibi pek çok ünlü yönetmene ilk ödüllerini veren festival olarak biliniyor.

Her yıl nisan ayında 55 civarında bağımsız uzun metrajlı film ve 100 civarında kısa film sunan festivalin bütün gösterim, seminer ve organizasyonları halka açık yapılıyor.
“Olağan Denemeler”, hayatın anlamını sorgulayan genç bir kadının başarısız intihar girişimlerini anlatıyor. Çekimleri geçen yıl mayıs ayında yapılan filmin kurgusu ve post prodüksiyonu bu yılın ocak ayında tamamlandı. Senaryosunu Doğuş Özokutan Çiftçioğlu’nun yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini Pieter Verburg, kurgusunu Tim Klok, müziklerini ise İnal Bilsel yaptı.
Hiçbir kurumdan maddi destek ve sponsorluk alınmadan çekilen filmin set ekibinde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri de asistan olarak yer aldı.
Worldfest-Houston Film Festivali nedir?
WorldFest-Houston Uluslararası Film Festivali uzun ve kısa metrajlı bağımsız filmlere tahsis edilmiş, Houston, Texas’ta gerçekleşen, yıllık bir film festivalidir.
WorldFest-Houston San Francisco ve New York’dan sonra Kuzey Amerika’nın ilk üç uluslararası film festivalinden biridir. 1961 yılında Uluslarası Film Cemiyeti olarak kurulmuştur. Büyük stüdyolardan film kabul etmeyi reddettiği için Kuzey Amerika’nın, tamamen bağımsız yapımlara adanmış uluslarası tek film festivalidir. Festival bağımsız sinemacılara bir film festivali sunmak amacıyla yapımcı/yönetmen Hunter Todd tarafından kurulmuştur.
WorldFest-Houston Steven Spielberg, George Lucas, Ang Lee, Ridley Scott, The Coen Brothers, David Lynch, Brian De Palma gibi pek çok ünlü yönetmene ilk ödüllerini veren festivaldir. Her yıl Nisan ayında 55 civarında bağımsız uzun metrajlı film ve 100 civarında kısa film sunan festivalin bütün gösterim, seminer ve organizasyonları halka açıktır.
Kısa ve uzun metrajlı filmlerin çoğu yönetmenleri tarafından tanıtılan festival boyunca profesyonel seminerler ve çalışma grupları da gerçekleşir. Festivalde her akşam açık olan bir Festival Kulübü, festivalin sonlarına doğru bir Ödül Galası Yemeği ve festivalin son günü de benzersiz bir yat yarışı ve Houston Yat Kulübü’nde Texas barbeküsü vardır. Katılımcılarına yat yarışı düzenleyen dünyadaki tek film festivali WorlFest-Houston’dır. 10 gün süren festivale 30.000’in üzerinde seyirci ve 550’den fazla uluslarası sinemacı katılır.
Bütün 35mm ve dijital projeksiyon kısa ve uzun metraj gösterimleri, Goerge DuPont tarafından WorldFest’e sunulan, AMC Studio 30 Dunvale Sinemaları’nda yapılır.
Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin detayları Rum basınında: 5+1 yeni yıla kaldıErhürman ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in ortak açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının Güvenlik Konseyi kararları çerçevesine geri döndüğü kaydedildi; 2020’den bu yana ilk kez iki tarafın uzlaşısıyla bu kararlara atıf yapıldı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:54KIBRIS SORUNU
İstatistik Kurumu, Mesarya’da adres güncelleme çalışmalarına başlıyorBaşbakanlığa bağlı KKTC İstatistik Kurumu, Hanehalkı Bütçe Anketi çalışmaları kapsamında başlattığı adres güncelleme çalışmalarına yarın Mesarya Belediyesi sınırları içinde devam edecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:53KIBRIS
Öğretmenler Başbakanlıkta eylem yapacakKTOEÖS, eğitimde sorunlara dikkat çekmek için Başbakanlık önünde eyleme gidecek15 Aralık 2025 Pazartesi 09:47KIBRIS
Elon Musk, Kıbrıslı AP vekili Fidias’ı AB başkanlığı için önerdiTesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Rum Avrupa Parlamentosu Milletvekili Fidias Panayiotou’nun Avrupa Birliği Başkanı olması gerektiğini önerdi.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:46KIBRIS
Karşıyaka’da bulunan cansız bedenin Hatay’da kaybolan balıkçıya ait olduğu ortaya çıktı!Karşıyaka’da dün saat 13.30 sıralarında deniz içerisindeki kayalıklarda bulunan cansız bedenin, Türkiye’nin Hatay ilinde 13 gün önce kaybolan balıkçı Refik Sahillioğulları’na ait olduğu belirlendi.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:45KIBRIS
Bugün hafif sağanak yağış bekleniyorRapora göre, en yüksek hava sıcaklığının iç kesimler ile sahillerde 18–21 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:44HAVA DURUMU
Bütçe görüşmeleri sürüyorCumhuriyet Meclisi Genel Kurul’u bugün bütçe görüşmelerine devam edecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:43KIBRIS
Döviz haftaya nasıl başladı?Döviz haftaya nasıl başladı? Dolar, son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:42PARA BORSA
FIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştıFIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştı14 Aralık 2025 Pazar 22:08BASKETBOL
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.