25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

KIBRISLI TÜRK VE RUM SENDİKALARDAN ORTAK 1 MAYIS MİTİNGİ

Kıbrıslı Türk ve Rum sendikalardan ortak 1 Mayıs mitingi

29 Mart 2014 Cumartesi 12:13

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sendikaları, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle ara bölgede ortak etkinlik düzenleme kararı aldı.

Kuzey Kıbrıs’tan Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES); Güney Kıbrıs’tan ise Tüm Kıbrıs İşçi Federasyonu (PEO), ara bölgede Çetinkaya (Taksim) Sahasında ortak miting yapmak için girişim yapacak.

Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis söz konusu örgütler adına yaptığı açıklamada, altı sendikanın temsilcilerinin Dev-İş merkezinde bir araya geldiğini, bu görüşmede 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle geçmiş yıllarda olduğu gibi “bir kuzey, bir de güneyde olmak üzere iki ayrı etkinlik” yerine Dev-İş ve PEO önderliğinde tek bir ortak miting düzenlemek için çalışma başlatma kararı alındığını kaydetti.

Mehmet Seyis sendikaların, çalışanların kazanımlarını geri götürecek politikalara karşı emekçilerin mücadelelerini yükselmesi ve uluslararası dayanışmanın arttırılması görüşünde olduğunu belirtti.

Çözümün her iki halkın çıkarına olduğunu ancak bazı şoven kesimlerin çözüme karşı provokasyonlara başladığını, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Limasol’da konferans verdiği esnada salona saldırılmasının bunun bir örneği olduğunu kaydeden Seyis, “ELAM örgütünün yaptığı saldırıyı şiddetle kınar ve bu eyleme katılıp gerginlik yaratanların mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Adada antlaşma arayışları devam ettiğinden bu yılki 1 Mayıs Bayramının daha da bir önem kazandığını kaydeden Seyis, “Irkçılığın ve şovenizmin panzehiri insan sevgisi ve barıştır. İşte bu bilinçle hiç tereddüt etmeden Kıbrıs’ta Barış taleplerimizi yükseltmeli ve iki toplumlu etkinliklerimizi arttırmalıyız. Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Lefkoşa’da gerçekleştirilecek etkinliklerin bu çerçevede daha da önem kazandığının altını çizerim” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA