KIBRISLI TÜRK AVUKAT DAVASINDA MÜTAHİT VE İNŞAAT MÜHENDİSİ DE DAHİL EDİLİYOR...
Polis sözcüsü Christos Andreou Cuma günü yaptığı açıklamada, polisin iade edilen Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat'ın davasıyla ilgili olarak Hukuk servisinden "talimat beklediğini" söyledi.

09 Şubat 2024 Cuma 10:20
Kuzeydeki Kıbrıs Rum mülklerinin yasadışı kullanımına karıştığı iddiasıyla çıkarılan Avrupa tutuklama emri uyarınca yılbaşı gecesi İtalya'da tutuklanan Kürşat'ın Perşembe gecesi Kıbrıs'a gelmesi bekleniyordu.
Andreou, dava dosyasının Cuma sabahı Hukuk servisine iletileceğini ve günün ilerleyen saatlerinde daha fazla talimat verilmesinin beklendiğini söyledi.
Ayrıca, aynı dava kapsamında, üç kişi hakkında daha Avrupa'da bekleyen tutuklama emirleri olduğunu açıkladı.
Bu kişiler arasında, Klepini'deki Kıbrıs Rum arazisi üzerine "Amaranta Valley Estate" olarak bilinen ve hiçbir zaman bitirilemeyen bir site inşa eden dolandırıcılıktan hüküm giymiş İngiliz vatandaşı Gary Robb da bulunmaktadır.
Diğerleri ise müteahhit Tuncel Tahir Soykan ve inşaat mühendisi Kutsal Tokatlıoğlu.
Kürşat, Soykan ve Tokatlıoğlu'nun Robb'un şirketi Aga Developments ile bağlantılı olduklarına inanılıyor. Şirket toplam 57 kişiyi kuzeyde hiç tamamlanmamış evler satın almaları için dolandırdı.
Robb, ülkesinde sahip olduğu gece kulübünün 1997 yılında uyuşturucu görevlileri tarafından basılmasının ardından kuzeye taşınmış ve şirketi kurmuştu.
Kürşat, 2022 yılında bir Kıbrıslı Türk tutuklunun öldürüldüğü göz önüne alındığında, Cumhuriyet'teki bir cezaevinde güvende olmayacağı gerekçesiyle ilk başta itiraz ettikten sonra 1 Şubat'ta kendi iadesine rıza gösterdi.
Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Kürşat'ın "rehin alındığını" söylerken, tutuklanması kuzeyde yaygın bir şekilde siyasi amaçlı olarak algılanıyor.
Kıbrıs Cumhuriyeti'nin konuya yaklaşımını eleştirerek, Cumhuriyet'in "kendi toprakları içinde bazı eylemleri suç sayarak, özellikle de Kıbrıslı Türkleri suç saymayı kolaylaştırarak ve Avrupa Birliği üyeliğinin getirdiği yasal avantajları kullanarak toplumlar arası ve devlet çapında çatışmalar yarattığını" söyledi.
Bu arada, Kürşat'ın eşi, kuzeyin 'meclis başkan yardımcısı' Fazilet Özdenefe'nin mensubu olduğu, kuzeyin ana muhalefet partisi CTP'nin lideri Tufan Erhurman da onaylamadığını ifade etti.
Kıbrıs Rum tarafının davayı "endişe koşulları yaratmak" için kullandığını söyledi ve tutuklanmasını "siyasi" bir çalışma olarak niteledi.
Kıbrıslı Türk Lider Ersin Tatar'ın da Kürşat'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Erhurman ve Kuzey'in Başsavcısı Sarper Altıncık ile "kritik" bir toplantı yaptığı bildirildi.
Tatar'ın konuyla ilgili olarak şu ana kadar kamuoyuna yaptığı tek açıklama, davayı "yakından takip ettiğini" ifade etmek oldu.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.