KIBRIS’IN GÜNEYİNDE ASKERİ KURALLARLA HAREKET ETTİKLERİNE İNANILAN 80 KİŞİLİK BİR ŞEBEKE SORUŞTURULUYOR
Kıbrıs’ın Güneyinde Askeri Kurallarla Hareket Ettiklerine İnanılan 80 Kişilik Bir Şebeke Soruşturuluyor

13 Şubat 2025 Perşembe 19:25
Kıbrıs Cumhuriyeti polisi benzeri görülmemiş bir vakayı ortaya çıktı. Askeri yöntemlerle hareket ettiklerine inanan 80 kişilik bir şebeke soruşturuluyor.
Kıbrıs’ın güneyinde bir hukuk bürosunun satılan bir evle ilgili bir sorun hakkında yaptığı şikâyet üzerine polisin yaptığı incelemeler sonucunda bir şebekenin varlığından şüphe ediliyor. Fileleftheros’un ilgili haberinde polis soruşturmasının şu ana kadar elde ettiği kanıtlara dayanarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ikamet eden 80 kişiyi kapsadığı ve faaliyetlerinin yasadışı bir suç örgütüne işaret ettiği iddia edildi.
Polisin ön soruşturmalarındaki bulgular, bu kişilerin kendi askeri kurallarına göre hareket ettiklerini, Cumhuriyet vatandaşı olarak yükümlülüklerine uymadıklarını, amaçlarına ulaşmak için kendi mühürlerini kullanarak belgeler düzenlediklerini ve bunları resmi olarak sunduklarını ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından kullanılan resmi amblemlere atıfta bulunan semboller kullandıklarını gösteriyor.
Polisin üç kişi hakkında tutuklama emri çıkartarak bunlardan ikisini tutukladığını belirten haberde dün tutuklanan bir erkek ve bir kadının Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığı ve Polis’in talebini değerlendirdikten sonra haklarında sekiz gün süreyle tutukluluk emri verildiği belirtildi. Haberde üçüncü bir kişinin ise düne kadar tutuklama emrine istinaden arandığı ifade edildi.
Amerikan sembolü olan ve ‘Donanma Bakanlığı’ yazan bir ceket
Polis soruşturmasında söz konusu şebekenin üyelerinin kendilerini posta çalışanları, askeri personel, yargı görevlileri ve hakimler olarak tanıttığı ve bir hiyerarşiye sahip olunduğunun ortaya çıktığını yazan haber, dün Mahkeme huzuruna çıkan ilk şüphelinin üzerinde Amerikan sembolü olan ve ‘Donanma Bakanlığı’ yazan bir ceket olduğu, ayrıca bir rütbeye sahip olduğu ve polisin soruşturmalar sonucunda elde ettiği bilgilere göre, Kıbrıs’ta olmayan ve kendilerine ‘general’ diyen iki kişiyle temas halinde olduğu belirtildi.
Polisin mahkemeye sunduğu dellilere göre, Cumhuriyet armalı bir pul kullanan şebeke üyelerinin, CID Merkezinde yapılan incelemeler sırasında askeri mahkeme tutanaklarına benzeyen belgeler de kullandıkları ortaya çıktı.
Polisin soruşturmalarında tespit ettiği bir başka bulgu ise, şebekenin çeşitli devlet dairelerine ve diğer kurumlara gönderdiği mektupların baş harfleriyle imzalandığı ve baş harflerinin yanında parmak izi kullanıldığı oldu.
“Amerikan bayrağına tabiyim”
Polise soruşturmasında, tutuklanan kişilerin kredi yönetim şirketleri nezdinde davaları olduğu da ortaya çıkarken. Cumhuriyet vatandaşları olarak yükümlülüklerini yerine getirmediklerini gösteren raporlar da sunuldu. Rapor söz konusu kişilerin para cezası emirlerine ve diğer yükümlülüklerine uymamadıklarını ortaya koyarken, Polis soruşturması şüphelilerin aynı zamanda psikolojik sorunları olduğunu gösterdiğine de vurgu yapıldı.
Tutuklu şahıslardan birinin mahkeme huzurunda “Amerikan bayrağına tabiyim” diyerek bir anlamda Amerikan vatandaşı olduğunu ifade ettiğini yazan haber, tutuklu şahsın ABD’li bir yetkili ile düzenli temas halinde olduğunu ve ABD hükümetiyle, özellikle de Donald Trump ile bağları olduğunu söylediğini belirterek, eylemlerini meşrulaştıran uluslararası bir kararnameye dayanarak hareket ettiğini de söyledi. Tutuklun şahıs “Ben bir kişi değilim, ben bir varlığım” dedi.
Polis ağır suç işlemek için komplo kurmak, kamu düzenini veya Devlete ya da kurumlarına olan güveni sarsacak yalan haber yayınlamak, kimliğe bürünmek ve suç örgütüne üye olmak gibi ciddi suçlar getirdiği olayı soruşturmaya devam ediyor.
ARUCAD’da Üç Gün Süren ‘Summer Fest’ Coşkulu Sona ErdiArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) tarafından düzenlenen Summer Fest, 10-11-12 Haziran 2026 tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.14 Haziran 2026 Pazar 18:10ARUCAD
Rum Meteoroloji Dairesi sarı uyarı yayımladı: Sağanak ve dolu bekleniyorRum Meteoroloji Dairesi, dağlık kesimler, iç bölgeler ve adanın güneydoğusunda etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sarı uyarı yayımladı.14 Haziran 2026 Pazar 17:58HAVA DURUMU
Yaz yağmuru en çok nereye düştüSon 24 saatte en fazla yağış Kantara’ya düştü14 Haziran 2026 Pazar 11:53KIBRIS
Karneler yarın dağıtılıyor: 57 bin 514 öğrenci yarın karne alarak yaz tatiline çıkacakİlköğretim, ortaöğretim ve mesleki teknik öğretim kurumlarında öğrenim gören 57 bin 514 öğrenci ile yaklaşık 6 bin 500 öğretmen yaz tatiline çıkarken, yeni eğitim öğretim yılı 14 Eylül’de başlayacak.14 Haziran 2026 Pazar 11:48KIBRIS
İncirli: Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğizCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceklerini kaydetti.14 Haziran 2026 Pazar 11:43KIBRIS
Seçimler 6 Aralık'ta olması yönünde UBP'de görüş birliğiUBP Milletvekili Zorlu Töre, yerel seçimler ile merkezi seçimlerin 6 Aralık’ta birlikte yapılması yönünde parti grubunda görüş birliği oluştuğunu açıkladı.14 Haziran 2026 Pazar 11:23KIBRIS
LTB’den Asfaltlama DuyurusuLefkoşa Türk Belediyesi, Yenişehir bölgesinde bulunan Şehit Mustafa Hasan Sokak ile Şehit O. Mustafa Sokak’ta 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren asfaltlama çalışmalarına başlayacak.14 Haziran 2026 Pazar 11:16KIBRIS
sevimsu yazganarıkan’dan dünya şampiyonasında çifte zafer12-17 Haziran 2026 tarihleri arasında Oslo’da düzenlenen 2026 WPA Juniors Heyball World Championship’nda Avrupa Karması’na seçilen Sevimsu Yazganarıkan, turnuvaya başarılı bir başlangıç yaptı.14 Haziran 2026 Pazar 11:00DİĞER SPORLAR
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanıyorCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın yasama gündemiyle toplanacak. Genel Kurul’un gündeminde Daimi İkamet İzni, Yabancılar ve Muhaceret, Yurttaşlık ile Doğum ve Ölümlerin Kaydı yasalarında değişiklik öngören dört yasa tasarısı yer alıyor.14 Haziran 2026 Pazar 10:59KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekanlarına Denetim: 5 İşletmeye Yasal İşlemDenetimlerde ayrıca dört ayrı işletmenin de belirlenen mekan kapatma saatine uymayarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirlendi.14 Haziran 2026 Pazar 10:55GİRNE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.