29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

KIBRIS'IN GÜNEYİNDE AKEL-EOKA KRİZİ

Sofokleus, Hristofyas’ın suçluluk sendromuna sahip olduğunu iddia etti.

Kıbrıs'ın güneyinde AKEL-EOKA krizi

11 Eylül 2016 Pazar 11:50

EOKA Mücadelecileri Derneği, Rum Yönetimi eski başkanı Dimitris Hristofyas’ın KKTC’de “Sessizleştirilen Tarih” adlı kitabının tanıtımı sırasında EOKA mücadelesinin başarısızlığa uğradığına dair sözlerine sert tepki gösterdi.

Alithia gazetesi “Kitabını Suçluluk Duygusuyla Yazdı… EOKA D. Hristofyas’a Yanıt Verdi” başlıklarıyla aktardığı haberinde, EOKA Mücadelecileri Derneği Başkanı Thasos Sofokleus’un açıklamalarına yer verdi.

Gazeteye konuşan Sofokleus’un, Hristofyas’ın sözlerine ilişkin hoşnutsuzluğunu dile getirterek, Hristofyas’ı tarihi insanların değil olayların yazdığını anlamaya çağırdı.

Dimitris Hristofyas ve genel olarak AKEL liderliğinin, mücadelenin başlangıcında yaptığı gibi bugün de aynı hataları yapmaya devam ettiğini belirterek, o zaman mücadeleciler için “zorba” gibi tabirlerde bulunduğunu, ancak tüm bunlar için özür dilediğini söyleyen Sofokleus, mücadelenin başarılı olduğunu vurguladı.

Sofokleus, “Siyasi liderlik mücadeleyi ve halkın verdiği kurbanları değerlendiremediyse bu EOKA’nın suçu değil” dedi.

Hristofyas’ın neden bu felsefeyi izlediğinin sorulması üzerine ise Sofokleus, Hristofyas’ın suçluluk sendromuna sahip olduğunu iddia etti.

Hristofyas ve AKEL’in olayları kendi merceğinden gördüğünü ve kendi çıkarlarına göre açıklamalar yaptıklarını söyleyen Sofokleus, AKEL liderliğinin çoğu zaman başka önceliklerinin olduğunu ve doğru yoldan ayrıldığını savundu.

Sofokleus, Hristofyas’ın bu sözleri KKTC’de söylemesinin kendisinde hoş duygular yaratmadığını ve bunu neden yaptığını anlamadığını da söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA