28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

KIBRIS ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURULDU

Kıbrıs Üniversiteler Birliği kuruldu

30 Mart 2015 Pazartesi 15:31

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcısı Mete Boyacı Ve Genel Sekreteri Ali Özok oldu.

KKTC’deki 6 üniversite bir araya gelerek , yüksek öğretim vizyonunu ileri taşıma, uluslararası kabullerde görev üstlenme ve üniversitelerin sorunlarını çözme amacıyla Üniversiteler Birliği’ni kurdu.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜ), British Nicosia Üniversitesi (BNÜ), Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ve Metroplitan Üniversitesi’nin (MÜ) kurduğu birlik ve yönetim kurulu  bugün Girne’de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Gerçekleştirilen basın toplantısına, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, BNÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türker, MÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Toycan, AKÜ’den Ali Şen, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker ve üniversitelerin yetkilileri katıldı.

Resmi kuruluşunu henüz tamamlamayan birliğin 1 yıl görev yapacak yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

“Birlik Yönetim Kurulu Başkanı GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcısı UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Genel Sekreter BNÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok, üyeler ise KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türker, MÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Toycan ve AKÜ’den Ali Şen.”

Toplantıda, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) de birlik içerisinde yer alabileceğı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün (ODTÜ KKK) katılmayacağı; Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) ise katılıp katılmayacağının netlik kazanmadığı belirtildi.

AKPINAR: “AMAÇ YÜKSEK ÖĞRETİM VİZYONUNU İLERİ TAŞIMA”

Serhat Akpınar  toplantıda yaptığı konuşmada, bugün ülke yüksek öğretiminde tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek, bir araya gelen 6 üniversitenin, birliğin asli kurucusu olarak görev üstlendiklerini kaydetti.

Çok önceden kurulup başlaması gereken sürecin geç de olsa bugün başladığını belirten Akpınar, birliği hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Üniversitelerin ülkenin yaşam kaynağı olduklarını söyleyen Akpınar, adadaki yüksek öğretimin sadece ekonomik alanda değil, bilimsel, kültürel, sosyal, sportif ve bunun gibi birçok alanda faaliyette olduğunu belirtti.

Akpınar, 6 üniversitenin, adadaki yüksek öğretim faaliyetlerinin vizyon ve gelişim sürecini olması gereken daha ileri noktalara taşımak üzere bir araya geldiğini kaydederek, yüksek öğretim vizyonunu ileri taşıma, uluslararası kabullerde görev üstlenme ve üniversitelerin sorunlarını çözme amacıyla kurulan birliğin, 3 ay gibi bir süre içerisinde oluşturulduğunu söyledi.

Birliğin resmi kuruluşuyla ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını da belirten Akpınar, ilgili yerlerden onay alındıktan fiilen faaliyete başlayacağını kaydetti.

Oluşturulan birlikte kendisinin 1 yıl süreyle yönetim kurulu başkanlığına seçildiğini belirten Akpınar, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı’nın yine aynı şekilde başkan yardımcısı, BNÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok’ün Genel Sekreter, kurucu üyelerin de  KAÜ Rektörü Prof Asuman Türker, MÜ Mütevellii Heyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Toycan ve AKÜ’den Ali Şen seçildiğini söyledi.

“TARİHİ SÜREÇTE ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIMZA İNANIYORUM”

Ulu bir görev üstlendikleri ve bu tarihi süreçte önemli adımlar atacaklarını ifade eden Akpınar, DAÜ, LAÜ ve İTÜ’nün de ilerleyen süreçte birliğe katılacağına inanç belirtti.

Üniversitelerin birlikte hareket etmelerinin önemine vurgu yapan Akpınar, bu süreçte hükümet, Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK ile iletişim içinde yüksek öğretimin gelişimine katkı yapacaklarını vurguladı.

Üniversiteler Birliği’nin tüm üniversitelere ‘kucaklayıcı ve bütünsel’ bir bakışı bulunduğunu ifade eden Serhat Akpınar, ilerleyen süreçte ODTÜ KKK hariç diğer üniversitelerin de birliğe katılacaklarına inandığını söyledi.

Başkan Yardımcısı UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ile Genel Sekreter BNÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok da yaptığı konuşmada birliğin eğitime katkı yapacağına dair inançlı olduğunu belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA