16 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C

KIBRIS ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KEMAL DÜRÜST’Ü ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Üniversiteler Birliği Kemal Dürüst’ü ziyaret etti

15 Eylül 2015 Salı 17:50

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Üniversiteler birliğini kabul etti.

Konuyla ilgili Kıbrıs Üniversiteler Birliği’nden (KÜB) yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na gerçekleştirilen ziyaretin amacının nezaket ziyareti kapsamında, birliğin kuruluş amaçları arasında da yer alan YÖK, YÖDAK, K.K.T.C MEB ile işbirliği içerisinde, birliğin; iyi niyetini, amaçlarını, vizyon ve çalışma prensibini aktarmak olduğu belirtildi.

Ziyarete,  Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı – Kıbrıs Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Kıbrıs Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı’yı temsilen Uluslarararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Yard. Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Kıbrıs Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Ali Özok adına Lefkoşa İngiliz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ni temsilen Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatih Görgün ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asuman Türkel katıldı.

Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, görüşmede,  Birliğin 6 üniversitenin biraraya gelerek oluşturulduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

gau

Birliğin adadaki yüksek öğrenimin dış dünyadaki duruşu konusunda ciddi adımlar attığını ifade eden Akpınar, birliğin faaliyetleri ve farklı ülkelerde gerçekleşen temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Akpınar, yüksek öğrenimde ülkeyi tanıtmak ve ilerleme sağlamak adına çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirterek, yüksek öğrenim konusunda bakanlığa her konuda destek olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst gerçekleştirmiş olduğu konuşmada, Kıbrıs Üniversiteler birliğini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirterek, üniversitelerin KKTC’ye ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkılar sağladığını ve aynı şekilde büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Dürüst,  KKTC’nin bünyesinde bulunan üniversiteler sayesinde dünyanın bir çok yerinde tanınır hale geldiğini ifade ederek, kapıların bugün eğitim alanında açıldığını, ileride ise aynı şekilde ekonomik ve ticari yansımalarında gerçekleşeceğine inandığını söyledi.

KKTC’nin şuanda  80.000’nin üzerinde öğrenci potansiyeline ulaştığını bildiren Dürüst, üniversitelerin  sorunlarının, yalnızca MEB’in yada YÖDAK’ın üstesinden gelebileceği sorunlar olmadığını ve bununla ilgili olarak bir hükümet politikası şekinde,  yükseköğretme ayrı bir değer vererek, potansiyelin daha yukarılara çıkması için çalışma gerçekleştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. MEB olarak tüm KKTC üniversitelerinin tamamına en üst seviyede değer verdiklerini belirten Dürüst, KKTC’nin şuanda sözde bir eğitim adası değil, özde bir eğitim adası konumuna ulaştığını vurguladı.

Ayrıca Dürüst, şuanda KKTC’yi tanımayan birçok ülkeden öğrencinin KKTC üniversitelerinde eğitim görmekte olduğunu ifade etti. Dürüst, üniversiteleri bu gün bu seviyeye çıkardıkları için MEB ve KKTC adına birlik üyelerine teşekkürlerini ileterek, başarılarının daim olmasını temenni etti.

Dürüst MEB’in şuan üzerinde çalışmakta olduğu Yükseköğretim politaka ve yasaları ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, hükümet tarafından kurulmuş olan bir heyetin, YÖDAK yasası ile ilgili olarak YÖK ile temas halinde olduğunu,  ayrıca bir YÖDAK yasasınında çalışıldığı ve en hızlı bir şekilde hayata geçirileceği haberlerini verdi. Dürüst bunun yanında yükseköğretim konusunda üniversitelerden alacakları fikir ve görüşlere önem verdiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Akpınar yönetim kurulu üyelerini Bakan Dürüst’e tanıttı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA