28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞBAKAN TUFAN ERHÜRMAN’A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Dr. Özlem Gürkut başkanlığındaki Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu, bugün saat 10.00’da Başbakan Tufan Erhürman’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu Başbakan Tufan Erhürman’a ziyaret gerçekleştirdi

23 Kasım 2018 Cuma 14:55

Dr. Özlem Gürkut başkanlığındaki Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu, bugün saat 10.00’da Başbakan Tufan Erhürman’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başbakan Erhürman’a gündemlerine aldıkları konular, çalışmalar, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir dosya sunan Dr. Özlem Gürkut, sağlıktaki sorunların çözümü için en önemli adımlardan birinin de bütçeden sağlığa ayrılan payın artırılarak akılcı kullanımı olacağını, sağlık bütçesinin tedavi edici hizmetler kadar, sağlığın korunması için, koruyucu hekimlik ve halk sağlığı alanındaki hizmetlere de aktarılması gerektiğini vurguladı.

Halk sağlığı yasası çıkarılmasının önemine vurgu yapan Gürkut, mevcut Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma Yasasının denetimlerinin artırılarak uygulanmasının ve Gıda Güvenliği Yasasının tüzüklerinin tamamlanmasının gerektiğine de değindi. Hastalıkların çoğunun içinde yaşadığımız ortam ve çevreden kaynaklandığına, bu nedenle yıllardır gündemde olan elektrik santrali bacasına filtre takılması, limanlardaki sorunlar, taş ocaklarının durumu ve çöplerle ilgili çevre sorunları çözümlenmemiş beklerken elektromanyetik kirlilik gibi yeni sorunların da eklenmesinden endişeli olduklarını bildiren Gürkut, reçetesiz ilaç satışlarının denetlenmesi, sağlık sektörü için farklı bir asgari ücret belirlenmesi, ülkemizde sayıları giderek artan tıp fakülteleri ve diş hekimliği fakültelerine alınan KKTC vatandaşı öğrencilerin ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek kontenjanlara uygun şekilde alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

Birlik başkanı Gürkut, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin özelliklerinden kaynaklanan farklılıklar nedeni ile hem kamuda hem özelde çalışan hekimleri çatısı altında toplayacak, verimliliği artıracak, hekimlerin sürekli mesleki eğitimlerini, çalışma şartlarını düzenleyecek çağdaş bir hekim yasasının yanı sıra malpraktis yasası yapılması için de KTTB olarak çalışma yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Başbakan Tufan Erhürman da yaptığı kabulde Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin yasayla kurulmuş bir meslek örgütü olması nedeni ile kamu kurumu niteliğinde olduğunu, bu sebeple eleştirilerinin yanında, başkalarından beklemeden, sorunların çözümü için çalışmalar yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Yasaların eksikliklerinin giderilmesi, gerekli yeni yasaların yapılması konusunda, Tabipler Birliği’nin yürüteceği çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirten Erhürman, sağlık alanındaki olumlu gelişmelerle, başarıların duyurulması ve toplumun moralinin olumlu yönde değiştirilmesi için de çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyerek yeni göreve gelen KTTB Yönetim Kurulu ve Başkanına başarılar diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA