28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

KIBRIS TÜRK GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILDI

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği genel kurulu yapıldı

14 Eylül 2014 Pazar 13:34

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin olağan genel kurulu bugün yapıldı. Genel kurulda, iki yıl boyunca görev yapacak yeni yönetim, onur ve denetçiler kurulu üyeleri seçildi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde yer alan genel kurulda, 9 yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimi “Sami Özuslu, Halil Davulcu, İbrahim Güneşer, Gözde Ermetal Karadeniz, Simge Çerkezoğlu, İzzet Volkan, Zafer Kodan, Ergül Ernur ve Mustafa Kortun” kazandı. Elmas Tokay ile Vicdan Işıman ise yedek üyeler oldu.

Onur Kurulu Perihan Aziz, Hasan Canpolat, Ümral Akpınar ve yedek üye Özgül Gürkut Mutluyakalı’dan; denetçiler kurulu ise Artun Çağa, Ali Baturay, Damla Soyalp ve yedek üye Cenk Mutluyakalı’dan oluşturuldu.

Yeni yönetim kurulu, önümüzdeki pazartesi günü görev dağılımı yapacak.

Sami Taşarkan başkanlığındaki divanın yönettiği Gazeteciler Birliği Genel Kurulu’nda, Başkan Hüseyin Güven konuşma yaptı. Ardından Genel Sekreter Özgül Gürkut Mutluyakalı faaliyet raporunu; Mali Sekreter İbrahim Güneşer ise mali raporu sundu. Üyelerin söz alarak görüş belirtmesi ve birliğin geleceğine dönük öneriler sunmasından sonra raporlar oybirliğiyle kabul edildi.

GÜVEN: “EN BÜYÜK BAŞARIMIZ MEDYA ETİK KURULU”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven genel kurulda yaptığı konuşmada, iki yılın hesabını vermek ve birliğin yeni organlarını seçmek üzere biraraya geldiklerine işaret ederek, iki yıllık sürede en önemli başarılarının Medya Etik Kurulu’nu hayata geçirmek olduğunu söyledi.

“İNTİHAR HABERLERİNİ YAZARKEN İKİ KEZ DÜŞÜNÜN”

Ülke basınının etik konularda halen büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, intihar haberlerinden örnekler veren Güven, gazetecilere intihar haberlerini yazarken iki kez düşünmeleri çağrısı yaptı.

“KANAYAN YARA: SOSYAL GÜVENLİK YATIRIMLARININ YAPILMAMASI”

Medyanın kanayan yarası olan çalışanların sosyal güvenlik yatırımlarının yapılmaması konusunda çözüm üretilmesi ve gerekli denetimlerin yapılması istemiyle üç farklı hükümet döneminde girişimler yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade eden Güven, yakın geçmişte ayrıca gazetecilere erken emeklilik hakkı tanınması için yasal düzenleme yapılması yönünde başvuruda bulunduklarını anlattı.

TAK VE BRTK’DAKİ SIKINTILAR

Hüseyin Güven, yönetimlerinde temsilci bulundurdukları TAK ve BRTK’nın da sıkıntılı bir dönem geçirdiğini, bazıları aşılsa da yeni dönemde Gazeteciler Birliği’nin yeni yönetimini bekleyen sorunlar bulunduğunu ifade etti.

Güven, TAK’ta bir süre öncesine kadar, yaklaşık bir yıl boyunca yönetim kurulunun toplanmadığını hatırlatarak, bazıları çözülse de TAK’ta halen sıkıntılar ve haberler konusunda baskılar yaşandığını bildiklerini kaydetti.

Güven, yeni yönetim kurulunun tüm bunlara karşı dik durması ve TAK Yönetim Kurulu’ndaki temsilciye destek vermesi gerektiğini söyledi.

HÜKÜMETE “BRTK’YA TEMSİLCİLERİNİZİ BİR AN ÖNCE ATAYIN” ÇAĞRISI

Bir buçuk ay geçtiği halde hükümet temsilcileri atanmadığı için BRTK Yönetim Kurulu’nun toplanamadığına işaret eden Hüseyin Güven, hükümete, sıkıntıların çözülebilmesi için BRTK Yönetim Kurulu’na 2 temsilcisini bir an önce ataması çağrısı yaptı.

“KALİTE VE DÜZEY GERİLİYOR… ÜZÜLÜYORUM”

Birlik Başkanı Hüseyin Güven, ülkedeki medya kuruluşu ve internet medyası sayısı artarken medyadaki kalitenin ve düzeyin geriye gittiği düşüncesi taşıdığını ve bundan üzüntü duyduğunu ifade etti. Güven, “Gerek içerik, gerek habercilik, gerek Türkçe’nin kullanımı açısından medyamızda çok büyük sıkıntılar olduğunu görüyorum” diye konuştu.

Çocuk suçlular, mülteciler gibi konulardaki haberlerde görülen hatalara da değinen Güven, özetle şöyle konuştu:

“MEDYAMIZ KENDİ ÖRGÜTLERİNE SAHİP ÇIKMALI… SEVGİSİZLİK, HOŞGÖRÜSÜZLÜK VAR”

“Bunun yanında beni en çok, örgütlere sahip çıkılmaması üzüyor. Medyamız kendi örgütlerine sahip çıkmıyor ama sadece eleştiriyor.

Eleştiren veya basın örgütlerinden ses bekleyen medya kuruluşlarımız, örgütlerine de sahip çıkmalı. Basın örgütlerinin var olabilmesi için bu alanda çalışanların desteğine ihtiyacı var. Tek başına bir örgüt hiçbir şeydir. Medyamızda büyük bir sevgisizlik, hoşgörüsüzlük var. Rekabet doğaldır ama rekabet başka, kavga başka birşeydir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA