18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ: “ONLAR OLMASA İDİ BUGÜN BİZLERDE OLMAYACAKTIK.”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği: “Onlar olmasa idi bugün bizlerde olmayacaktık.”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği: “Onlar olmasa idi bugün bizlerde olmayacaktık.”

21 Aralık 2018 Cuma 16:10

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Ç. KELLE, basın bürosu aracığıyla yaptığı açıklama da.  Kıbrıs Türk Halkı’nın özgür, huzurlu, onurlu yaşayabilmek için hayatını feda eden şehitlerin ve gazi olan vatandaşlarımızın ortaya koydukları onurlu mücadele sayesinde bugünlere gelindiğini belirtti. Kıbrıs adası 21 Aralık 1963 akşamı yaşananların Kıbrıs’ta yaşanan olaylarda olayları tamamen başka bir evreye taşıdığını belirten Genel Başkan o gün gazilerimiz ve şehitlerimiz ada üzerindeki kanın durması, Kıbrıs Türk Halkı’nın var olması için ortaya koydukları mücadeleyi koymamış olsalar idi bugün bizlerinde var olmayacağının altını çizdi.

21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası vesilesiyle yayımlanan mesajda, Kıbrıs Türk halkının bugün, ada toprakları üzerinde, özgür, huzurlu ve onurlu yaşayabilmek için hayatını feda eden şehitlerin ortaya koydukları onurlu mücadele sayesinde var olduğunu belirtildi. Genel Başkan Kelle ayrıca Kıbrıs Türk Halkı’nın geçmişten ders alarak geleceğe emin adımlarla yürümesi gerektiğini de açıklamasında yer verdi.

Türk halkının ada üzerindeki varlığının yok edilmesi içinbaşlatılan saldırıların 1950’lerde değil 1878 yılından Osmanlı’nın adayı terk ettiği günden başladığı belirtilen açıklamada 1963 yılının Aralık ayında Kanlı Noel’in yaşandığı da kaydedilen mesajda, Kıbrıs Türk halkının bir kez daha o günleri yaşamaması temennisinde bulunuldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA