KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTU SORUNU OLANLARDAN 5 BİN 152 BAŞVURU
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS ) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS); Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alma sorunu olan kişilerden 5 bin 152 başvuru aldıklarını açıkladı.

26 Haziran 2018 Salı 13:23
İki sendikanın yetkilileri bugün basın toplantısı düzenleyerek Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alma sorunu olan kişilerin başvurularına yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Elcil: 5 bin 152 başvuru kategorize edildi
KTÖS’te saat 10.00’da düzenlenen toplantıda konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,Kıbrıs’ta yaşanan siyasi sorun nedeniyle karma evliliklerden doğan çocukların Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu almakla ilgili sıkıntılar yaşadığını kaydetti.
Bu konunun 15 Şubat’ta yapılan kitle toplantısında ele alındığını ve bir kampanya başlatıldığını ifade eden Elcil, bugün itibarıyla 5 bin 152 başvurunun söz konusu olduğunu, bunların yüzde 70’inin güneye hiç başvuru yapmamış vakalar olduğunu belirtti. Elcil, geri kalanların bir kısmının başvuru yapıp “alındı” belgesi aldığını; bir kısmının ise alındı belgesi verilmeden gönderildiğini anlattı.
Bugüne kadar başvuruların kategorize edildiğini, vakaların ayrı ayrı gruplandırıldığını, analiz ve listelerinin oluşturulduğunu belirten Elcil, temmuz ayı içerisinde Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’yla bir görüşme gerçekleştirip bu konuyu ele alacaklarını ifade etti.
Elcil, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e yaptıkları ziyarette de bu konuyu gündeme getirdiklerini ve onun da bu konuyla ilgili “İçişleri Bakanlığı’nda bir görevlendirmesinin” söz konusu olduğunu kaydetti.
“Kriterlere uymayan bir kısım mağdur için dava açılacak”
Güney’in kriterlerine uygun durumdaki mağdurların bir kısmının sorununun Güney’deki siyasi otoriteyle görüşmeler yoluyla çözülmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Elcil, Güney’in kriterlerine uymayan bir kısım mağdurun sorunuyla ilgili ise davalar açılacağını, avukatlarla gerekli toplantılar ve düzenlemelerin yapıldığını anlattı.
Kimlerin dava açabileceğiyle ilgili tespitlerin ortaya konduğunu belirten Elcil, mağdur kesimlere ulaşacaklarını, Rum İçişleri Bakanlığıyla görüştükten sonra da dava sürecine başlanacağını kaydetti.
Sorunla ilgilenmek üzere büro açılacak
Elcil, pasaport başvurusu yapmayan kişilere yardımcı olmak amacıyla 2 Temmuz Pazartesi günü KTÖS’te bir büro açılacağını burası için bir personel istihdam edildiğini ve başvuru yapmamış kişilerin başvurularını alacağını, hangi formları doldurmaları gerektiğiyle ilgili bilgilendirme yapacağını kaydetti.
Tüm dosyalama işlemlerinin bu büroda yapılacağını kaydeden Elcil, sonunda basın ve avukatlarla birlikte toplu bir müracaat yapılacağını da söyledi.
Elcil, Güney’e hiç başvuru yapmamış kişilerin bu büroya başvuru yapması yönünde çağrıda da bulundu.
Bu mağduriyetlerin siyaseten ileriyle taşınması için başta Cumhurbaşkanı Akıncı olmak üzere Kuzey’deki makamlarla konuşmayı düşündüklerini de söyleyen Elcil, bu konunun görüşme masasında da konuşulmasının önemli olduğunu belirtti.
Şener Elcil, bu konuda Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcilikleriyle temasta bulunacaklarını da anlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Londra Southend Havalimanı'nda dün düşen küçük uçakta bulunan 4 kişinin öldüğü açıklandıİngiltere'nin güneydoğusundaki Essex bölgesinde yer alan Londra Southend Havalimanı'ndan dün havalanan küçük uçağın kalkıştan kısa süre sonra düşmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:48İNGİLTERE
Kedi katiline 1 ay hapis cezası!Evcil bir kediyi tuzakla yakalayıp öldüren Muhammet Sağban, kamuoyunun tepkisi üzerine yargılandı ve 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:41KIBRIS
38 scooter trafikten men edildi!Polis, son bir haftada yapılan denetimler kapsamında kurallara uymadığı tespit edilen 38 scooter kullanıcı hakkında yasal işlem başlatıldığını, söz konusu scooterlerin trafikten men edildiğini duyurdu.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:39KIBRIS
Perşembe günü yer yer yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi perşembe günü yer yer yağmur beklendiğini duyurdu.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:35KIBRIS
DAÜSEN: Siyasi atama Özcenk’in yürürlüğe koyduğu burs politikası ölümcül bir hatadırDAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜSEN), “KKTC öğrencileri yabancı öğrencilerden fazla harç ödüyor” açıklamasını “asılsız” olarak nitelendiren VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk’e belgelerle yanıt verdi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:29KIBRIS
Metin Atan: Limanlarda X-Ray’ler 3 aydır çalışmıyorKamu-Sen Başkanı Metin Atan, limanlardaki güvenlik açıklarına dikkat çekti. “Sayın Arıklı sadece konuşuyor. Üç aydır limanlardaki X-ray cihazları çalışmıyor. Bu ülkeye ne giriyor, ne çıkıyor bilen yok.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:53KIBRIS
Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği’ni kabul ettiMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:42KIBRIS
Meteoroloji’den toz uyarısıMeteoroloji Dairesi toza karşı uyardı.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:37HAVA DURUMU
Tenha Yol Operasyonu: Satışa hazır uyuşturucu ve para ele geçirildiLefkoşa’da CÖŞ ekiplerinin düzenlediği “Tenha Yol Operasyonu” kapsamında, bir kişinin aracında yapılan aramada 50 gram Hintkeneviri ve nakit para ele geçirildi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:32KIBRIS
Arıklı: ‘Evden Eve Fiber Projesi’nin engellenmesi mümkün değildirBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Evden Eve Fiber Projesi”ne ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberlere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:25KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs