26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

KEMA:SU GECİKTİRİLMEDEN VERİLMELİ

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA), Türkiye’den temin edilen suyun geciktirilmeden halkla buluşturulmasını istedi...

KEMA:Su geciktirilmeden verilmeli

28 Haziran 2016 Salı 13:35

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA), Türkiye’den temin edilen suyun geciktirilmeden halkla buluşturulmasını istedi.

KEMA Başkanı Orhan Aydeniz yaptığı yazılı açıklamada, “siyasi tercih, maddi gelir elde etmek, kazanç veya herhangi bir nedenden dolayı, Türkiye’den  gelen suyun halka verilmemesinin haklı görülemeyeceğini” kaydetti.

Suyun kazanç elde etmek için kaynak olarak görülmesinin yanlış olduğunu belirterek belediyelere eleştiride bulunan Aydeniz,  “belediyelerin devlet bütçesinden her yıl 50 milyon TL sübvansiyon sayesinde  tonunu 10 ile 25 kuruştan aldıkları suyu, halka 3-4 TL’den satmasının kabul edilemez olduğunu” belirtti.

Aydeniz, “Belediyelerin maddi sıkıntı içinde olması nedeniyle Anavatan’dan getirilen suyu da şimdi olduğu şekilde bedavaya yakın bir fiyattan alıp, halka fahiş kar ile satmak  istemesi kesinlikle haklı görülemez” dedi.

Aydeniz,  “bütçelerindeki açığın kapatılması için, Türkiye’den  getirilen sudan  geçmişte olduğu düzeyde  % 1200 ile 3000 kar elde edilmek istenmesi ve bu nedenle de  suyun verilmesinin engellenmesinin, halka karşı  büyük bir haksızlık” olduğunu kaydetti.

Aydeniz, hükümetin  ideolojik, siyasi ve/veya ekonomik nedenlerden dolayı suyun halka verilmesinin engellenmesine kesinlikle izin vermemesi gerektiğini  ifade etti.

Etiketler: , , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA