28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

KEMAL SUNAL 16 YIL ÖNCE BUGÜN ARAMIZDAN AYRILMIŞTI

Kemal Sunal ölümünün 16. yılında mezarı başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Kemal Sunal 16 yıl önce bugün aramızdan ayrılmıştı

03 Temmuz 2016 Pazar 20:19

Aramızdan ayrılışının 16’ıncı yılında mezarı başında anılan Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde, Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. 82 filmde rol almış sanatçının son filmi 1999 yılında vizyona giren Propaganda olmuştu. Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal, ölümünün 16. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.Anma törenine sanatçının eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal, kızı Ezo Sunal ile yakınları, Vefa Lisesi’nden sınıf arkadaşları ve sevenleri katıldı. Mezarı başında Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Kemal Sunal için dua edildi.

sunal-3.jpg

“BAŞIMIZ DİMDİK HAYATIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Usta sanatçının oğlu Ali Sunal ise babasına duyduğu özlemin giderek arttığını belirterek, “Hakikaten özlemi can acıtıyor, yoruyor. Ancak ona duyulan sevgi ile onu yaşatmaya çalışan sevenleri ile birlikte bu özlemi dağlıyoruz” dedi. Ali Sunal, “Büyük bir gururla, başımız dimdik hayatımıza devam ediyoruz. 16 yıl babamı özlemekle geçti. 16 yıl, onsuz yeniden bir aile kurmakla, yeniden aile olmakla, düştüğümüz yerden kalmakla, onun yaşattığı soyadı tertemiz devam ettirmekle geçti. Kemal Sunal’ın adını yaşatmak için sık sık çalışmalar ve programlar yapıyoruz. Yarınlarda yine küçük küçük sürprizlerle sevenlerini sevindiririz diye düşünüyorum” diye konuştu. “16 yıl oldu, küçücük hayranları var” diyen kızı Ezo Sunal da, “Ben hep şunu diyorum; ölümsüzlüğü bulan biri varsa bunlardan biri de Kemal Sunal’dır.”

sunal-sli.jpg

Yapılan duaların ardından Sunal ailesi mezara bir buket çiçek bıraktı. Burada basın mensuplarına konuşan Gül Sunal eşinin çok özel ve güzel bir insan olduğunu yineleyerek, usta oyuncunun hakettiği şekilde sevildiğini ve unutulmadığını dile getirdi. Sunal, “Ağır bir gün ancak söylediğimiz gibi 1 yaşından 16 yaşına kadar yeni hayranları var. O da bizi teselli ediyor. Hayranları söz verdikleri gibi onu hiç unutmadılar. Çok hoş bir vefa görüyoruz” dedi.

SEVENLERİ VE SINIF ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Mezarlığa gelen genç hayranları Kemal Sunal’ın resminin olduğu t-shirt’ler giydikleri görüldü. Ayrıca Vefa Lisesi’nden sınıf arkadaşları da öğrencilik yılları ve dostluk yıllarına ait resimleri basın mensuplarına göstererek öğrencilik yıllarına ait bazı anıları basın mensuplarıyla paylaştılar.

KEMAL SUNAL

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Kemal Sunal, 11 Kasım 1944’te İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan İlkokulu ve Vefa Lisesi mezunu olan sanatçı, liseyi 11 yılda tamamladı. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'ndeki eğitimini 12 Eylül 1980’de yarım bıraktı. Üniversite dönemi ve sonrasında Emayetaş Fabrikası'nda çalışan sanatçı, tiyatro ve sinema dünyasına adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı yaptı. Sanatçı, bir röportajında erken yaşta iş yaşamına atılmasını, “Ekonomik durumumuz iyi değildi. Babam Migros’tan emeklidir. Yaz tatillerinde ayakkabı, kitap parasına yardımcı olmak için çalışırdım” sözleriyle anlattı.

eski-turkiye-den-fotograflar-nostalji-eski-turkiye-1471547.jpg

1977 
Ali Sunal

Kemal Sunal, ileride kendisi gibi oyuncu olacak, hatta son filmini beraber oynayacağı oğlu Ali Sunal’ı severken.

Henüz lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Sunal, aynı zamanda okulda müsamereler düzenledi, “Zoraki Tabip” tiyatro oyununda rol aldı. Vefa Lisesi'ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır aracılığıyla ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter'le tanışan sanatçı, profesyonel oyunculuk yaşamına Kenterler Tiyatrosu’nda adım atarak, uzun yıllar burada oyunculuk yaptı. Daha sonra Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda, bir süre Ayfer Feray Tiyatrosu’nda, son olarak da Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda görev alan sanatçı, burada oynadığı bir oyunda ünlü yönetmen Ertem Eğilmez tarafından beğenilince, beyaz perdeyle tanıştı.

depo-dan-cikan-turkiye-depo-photos-arsiv-1527780.jpg

Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan, Ertem Eğilmez’in yönettiği “Hababam Sınıfı” çekimlerinde, 1975. 
(Güngör Özsoy – Depo Photos)

Sunal oyunculuğa başlama hikayesini, “Nasıl oldu bilmem, ben kendimi sahici bir sahnede seyircilerin arasında buldum. Ses Tiyatrosu’ndaki ilk rolüm çok kısaydı. Üç dakika sahnede ya kalıyor ya kalmıyordum. Öyle pek bir şey söylediğimi de hatırlamıyorum. Sahnenin bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyordum. Ne yaptığımı da pek hatırlamıyorum ama seyirci kahkahadan kırılıyor. Bu da benim hoşuma gitmişti” sözleriyle dile getirmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA