19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

KEMAL DENİZ DANA: “BİZ TÜM İCRATLARIMIZI HALKIMIZLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Kemal Deniz Dana: “biz tüm icratlarımızı halkımızla birlikte yapacağız”

31 Mayıs 2014 Cumartesi 13:57

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Belediye Adayı Kemal Deniz Dana ve Belediye Meclis Üyesi Adayları dün Lefkoşa Otobüs Terminaline giderek buradaki KARİŞ genel merkezinde yetkililerle görüştüler. Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana ve Belediye Meclis Üyeleri daha sonra otobüs terminalindeki esnaf ve şoförleri de ziyaret ederek sorunları dinlediler.

KARİŞ Başkanı Menteş Aytaç, UBP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana’nın kendilerini ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek; “Göreve geldiği günden beri Belediye Başkanı ve şimdi de aday olan Kadri Fellahoğlu’ndan randevu talep etmekteyiz. Bizi hep müdürlerine devretti. Maalesef bir yılı aşkın süredir Belediye Başkanıdır, kendisiyle görüşme imkânı bulamadık. Bizlere hep yoğun olduğunu ve müdürlerinin bizimle ilgileneceğini belirtmektedir.” Dedi.

Menteş Aytaç, Belediye Başkanı belediyede fazla personel olduğunu söylemektedir. Bir kişi de bu terminale temizlik için görevlendirmemiştir. Buradaki belediye çalışanı bayanlar tüm terminali süpürmektedirler. Bu bayanlara yazıktır, günahtır. Sorunlar diyalogla çözülmelidir. Bu terminale günden yaklaşık 6000 kişi gelmektedir, ne terminal binasında, ne tuvaletlerinde hayır kalmamıştır. Tavanı aspest’tir ve terminal insana yakışır bir şekilde değildir, terminal oturulamayacak durumdadır. Bunun erken bir zamanda gündeme getirilmesi ve Lefkoşa’ya yeni bir terminal binası yapılması şart ve elzemdir.” Dedi.

UBP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana da yaptığı konuşmada, Şu andaki belediye başkanının terminali ziyaret etmemesi, KARİŞ’E randevu vermemesini şiddetle kınıyor ve saygısızlık olarak görüyoruz, biz göreve geldiğimizde bu saygısızlığı yapmayacağız. Tüm sorunların çözümü için irademizle ve dik duruşla yanınızda olacağız. Terminalin işletmesinin de KARİŞ’E devredilmesiyle daha verimli olacağına inanıyoruz ve bunun için çalışacağız. Terminal için sizlerle birlikte hazırlayacağımız yeni terminal projesinin çağda bir terminal binası olacağına da inanıyorum, bunu hep birlikte başaracağız.” Dedi.

UBP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana, günümüzde Lefkoşa sokaklarındaki tuvaletlerin yetersiz olduğunu ifade ederek; “Bu terminalde de aynidir. Burada tuvaletler vardır ama bakımsızdır. Bugün de gördük ki tuvaletlerdeki bazı yerler kullanılmaması için gazetelerle örtülmüş durumdadır. Tavanının bir kısmının betonu kırıldı ve çökmek üzeredir. Terminalin tavanı hala daha aspesttir. Terminalin her yanı otlarla doludur. Terminalin iç kısmında duvarlarda çirkin yazılar yazılı olmasına rağmen bu edebe aykırı yazılar ay’lardır ayni şekilde halka teşir edilircesine duvarlarda durmaktadır. Buradaki esnaf terminaldeki düzensizlikten dolayı dükkânlarını kapatmaktadırlar. Bugün de 6 dükkânın kapanmış olduğunu gördük. Yazıktır, günahtır.” Dedi.

UBP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana ve Belediye Meclis Üyesi Adayları daha sonra terminalde dükkânları bulunan esnafları ziyaret ederek sohbet ettiler ve sorunlarını dinlediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA