28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

KAYIP 4 KIBRISLI RUM İÇİN AÇIKLAMA

Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Kıbrıslı Rum üye Nestoras Nestoros’ın, “Mora”(Meriç) köyünde sürdürülen kazılarda 4 Kıbrıslı Rum kayba ait kemik kalıntılarının bulunması hakkında açıklama yaptığı belirtildi.

Kayıp 4 Kıbrıslı Rum için açıklama

28 Haziran 2016 Salı 10:48

 

Politis gazetesi, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, dokuz toplu gömü alanından birinde, yaklaşık bir aydan beridir “Mora”(Meriç) köyünde sürdürdüğü kazılarda 4 Kıbrıslı Rum askerin kalıntılarına ulaştığını yazdı.

Politis gazetesi ve diğer gazetelere göre Nestoros, Mora (Meriç) köyündeki kazıların eski tanıklıklar çevresinde yapıldığını ifade etti.

Nestoros, bir Kıbrıslı Türk tanığın, birkaç gün önce bölgeyi ziyaret ettiğini ve gömü alanının tespit edilmesini mümkün kılan yeni ve somut bilgiler verdiğini söyledi.

Mora (Meriç) köyünde olası başka gömü alanlarının da arandığını, buna bağlı olarak Kayıp Şahıslar Komitesi ekibinin bölgede kalacağını ifade eden Nestoros, ikisi Güney’de, 6’sı ise Kuzey’de olmak üzere 8 noktadaki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gazete, olayın tarihçesine de yer verirken,  14 Ağustos 1974’te Palekitro (Balıkesir) köyünden başlayarak Piroi (Gaziler) bölgesine doğru güneye ilerleyen ve içinde yaklaşık 40 askerin bulunduğu bir kamyonun söz konusu olduğunu anımsattı.

Simerini gazetesi, Mora (Meriç) köyünde yürütülen kazılarda araç parçalarına da rastlanıldığını yazdı.

Gazete haberinde, gerek Kayıp Şahıslar Komitesi’nin gerekse kayıp yakınlarının çabasına karşın halen bin Kıbrıslı Rum kaybın akıbetinin bugüne kadar açıklığa kavuşturulamadığına da dikkati çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA