“KAYBOLAN YORGANLARIMIZ VE USTALARIMIZ” SERGİSİ AÇILDI
Akademi Sanat Derneği’nin Kaybolan Kültürlerimiz Projesi kapsamında “Kaybolan Yorganlarımız ve Ustalarımız” sergisi, dün akşam Lefkoşa İsmet Vehit Güney Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinlik ile ziyarete açıldı.

18 Kasım 2020 Çarşamba 11:11
Açılışa, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Şube Amiri Nuri Üçok, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, Akademi Sanat Derneği Başkanı Gencay Eroğlu ile çok sayıda katılımcı katıldı.

Açılışı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından yapılan sergide, tamamı orijinal olan ve el emeği ile yapılan yorganlar sergileniyor.
EROĞLU
Akademi Sanat Derneği Başkanı Gencay Eroğlu etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada Akademi Sanat Derneği olarak herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, “ Yolu sevgiden geçen herkes Akademi Sanat Derneği’ne gelsin” sloganı ile hareket ettiklerini söyledi.
“Bu düşünceyle hareket ederek, yok olan kültürlerimizi de yaşatmayı kendimize ilke edindik” diye konuşan Eroğlu, açılan sergide yaşayan veya hayatını kaybeden yorgancıları yad etmek ve onları onurlandırmak için yola çıktıklarını sözlerine ekledi.
Eroğlu, konuşmasının sonunda serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm annelere ve kadınlara ayrıca kendilerine destek veren Bakan Çavuşoğlu ve Kültür Dairesi’ne teşekkürlerini iletti.
ÇAVUŞOĞLU
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuşmasının başında geçmişi geleceğe taşımak için böyle bir organizasyonu yapan Akademi Sanat Derneği’ni kutlayarak, serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.
“Bugün sergilenen yorganlara bakınca bizim yaş grubunun tümünde bir anı canlanmaktadır. Kültürümüzün geleceğe taşınması adına derneklerimizin üstlendiği görev çok önemlidir.” diye konuşan Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.
Çavuşoğlu ayırca Akademi Sanat Derneği gibi derneklerin sahip olduğu vizyon ile kaybolmaya yüz tutmuş bir çok kültürel değerin yaşatılmaya devam ettiğini de dile getirdi.
Çavuşoğlu konuşmasının sonunda böylesi vizyona sahip kişilerin ve derneklerin desteklenmesi adına Kültür Dairesi’nin imkanlarını daha somut değerlemelere ayırmaları gerektiğine de dikkat çekti.
Konuşmaların ardından el emeği ile yapılan yorganların sergilendiği serginin açılışı gerçekleştirildi.



Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.